Haberler

  • 13 Mart 2014

Toyota'dan Teknoloji Fakültemize Destek

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. tarafından Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümüne eğitim amaçlı 1 adet Toyota Corolla 1.4D-4D otomobil ile birlikte laboratuvar çalışmalarında kullanılmak üzere 4 adet Motor ve 4 adet Vites Kutusu hibe edildi. 

Eğitim amaçlı hibe edilen Otomobil ve ekipmanların teslimi için 11 Mart 2014 tarihinde Toyota Türkiye Sakarya Üretim Tesisleri konferans salonunda tören düzenlendi. Törene Üniversitemiz Teknoloji Fakültesini temsilen Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Can ve Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tahsin Yüksel Katıldı.  
Törende konuşan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdür ve CEO'su Orhan Özer, Türkiye'de kalifiye işgücüne olan ihtiyacın sürekli artmakta olduğunu, sadece otomotiv sektöründe değil, tüm sektörlerde kalifiye elemana büyük ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Özer, "Ülkemiz eğitimine katkıda bulunarak teknik eğitimin en iyi şartlarda gerçekleşmesi ve meslek liselerinde, Meslek Yüksek Okullarında ve Üniversitelerin Mühendislik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin tam donanımlı olarak yetişmesi için katkıda bulunmaya çalışıyoruz ve bundan sonra da desteğimizi sürdüreceğiz” dedi. 
Törende söz alan Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. İbrahim Can, Türkiye’nin önde gelen otomobil üreticilerinde olan Toyota’nın yapmış olduğu  katkının Otomotiv Mühendisliği Bölümü Laboratuvarlarının gelişmesi adına önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca Mühendislik eğitiminde uygulamalı eğitimin önemli olduğunu söyledi.   Uygulamalı eğitimin daha verimli yürütülebilmesi adına bu tür desteklerin ve ortak çalışmaların muhakkak devam etmesi gerektiğini belirterek, tüm Toyota ailesine eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından hibe edilen otomobilin anahtarı Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer tarafından, Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Can’a teslim edildi. Törenin ardından katılımcılar ile toplu halde Toyota Türkiye fabrikası gezildi.
 

13

Mart

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B