• 07 Mayıs 2010

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, Üniversitemiz Tarafından Fahri Doktora Belgesi Verildi.

Üniversitemizin  davetlisi  olarak  Sivas’a  gelen  Ulaştırma  Bakanı  Sayın Binali  Yıldırım’a  ulaştırma  alanındaki  hizmetlerinden  dolayı üniversitemiz  senatosu  tarafından  21-22.10.2009  tarih  ve 11/9  sayılı  kararı  ile ” Fahri  Bilim  Doktorluğu ” ünvanı  verildi. Kültür Merkezi’nde   gerçekleştirilen  programa,  Ulaştırma   Bakanı  Sayın  Binali  Yıldırım, Vali  Ali  Kolat,  Erzincan  Valisi  Abdulkadir  Demir,  Sivas  Milletvekilleri, Ulaştırma  Bakanlığı  Müsteşarı  Habib  Soluk, Sivas  Belediye  Başkanı  Doğan Ürgüp,  İstanbul  Sancaktepe  Belediye Başkanı  İsmail  Erdem, Erzincan  Belediye  Başkanı  Yüksel  Çakır, Sultanbeyli   Belediye   Bakanı  Hüseyin  Keskin, Üniversitemiz   Rektörü Prof.  Dr. İlyas  Dökmetaş, İstanbul  Bakırköy  Beldiye  Başkan  Yardımcısı  Gülten  Tozanlı, Erciyes  Üniversitesi  Rektörü   Prof.Dr. Hasan  Fahrettin  Keleştemur,  Melikşah  Üniversitesi  Rektör  Vekili  Prof.Dr. Reşit  Özkanca,  Erzincan  Üniversitesi  Rektör  Yardımcısı  Prof.Dr. Nihat  Bulut,  Tunceli  Üniversitesi  Rektör  Yardımcısı  Prof. Dr. Ömer  Demirel, Rektör  Yardımcılarımız  protokol  üyeleri, Öğretim  Üyeleri  ile  basın  mensupları  katıldı. Bakan  Yıldırım’ın  hayatını  konu  alan  film  gösteriminin  ardından  konuşan  Üniversitemiz   Rektörü  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş, Ulaştırma   Bakanı  Binali  Yıldırım’ın  bakanlığı  döneminde  ülke  genelinde  ulaştırma   alanında Demiryolları,  Karayolları,  Havayolları,  Denizyollarından   önemli   hizmetler  yapıldığını  ifade  etti. Hizmetlerden  dolayı  Bakan  Binali  Yıldırım'a  “Fahri  Bilim  Doktorluğu”  ünvanını  üniversite  senatosunda   verildiğini anlatan  Dökmetaş, Yıldırım'ın  iletişime   ve  bilime   verdiği  desteklere   dikkati  çekti. Prof. Dr. Dökmetaş, Bakan  Yıldırım'a  doktora  cübbesini  giydirerek,  Fahri  Bilim  Doktorluğu  diplomasını  verdi. Rektör  Dökmetaş   ayrıca,  Yıldırım'a   4  Eylül  Sivas  Kongresi'nin  yapıldığı  tarihi  binanın  gümüş üzerine  işlenmiş tablosunu da  hediye  etti. Bu  diplomanın  ikinci  Fahri Doktora Diploması  olduğunu, ilk Fahri Bilim Doktorası  belgesini  havacılıkla  ilgili   yaptığı  çalışmalar  nedeniyle  Samsun  19  Mayıs  Üniversitesi’nden  aldığını  belirten  Ulaştırma  Bakanı  Sayın  Binali  Yıldırım  ise,  Üniversitemizin  önemli  bir  değer,  bir  marka  haline  gelmeyi  başardığını  ifade  ederek, hızlı  büyüyen  Cumhuriyet  Üniversitenin  şüphesiz  ihtiyaçlarının  da  olacağını  belirterek,  Bakanlık  olarak  ellerinden  geleni  yapacaklarını dile  getirdi.