Haberler

  • 11 Mart 2014

REKTÖRÜMÜZ, TERÖR MAĞDURLARI VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ ADINA HAZIRLANAN BELGESEL ÇEKİMLERİNE KATILDI

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık,  Türkiye Terör Mağdurları ve Aileleri Yardım Derneği tarafından hazırlanan belgesel çekimlerine katılarak önemli mesajlar verdi.

Ankara'da düzenlenecek olan 18 Mart Çanakkale Şehitleri  anma törenleri etkinlikleri kapsamında hazırlanan belgesel,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve parti liderlerinin de katılması planlanan  törende davetlilere izletilecek.

Belgesel çekimlerinde Prof. Dr. Kocacık ülke evlatlarının Çanakkale cephesinde ve Kurtuluş Savaşında milli birlik ve beraberlik duygusu ile tek yürek olduğunu ifade ederek şu sözlere yer verdi.  "Bu vatanın her karış toprağı Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayırmaksızın top yekûn, tek yürek omuz omuza savunulmuştur. Bizler, bugün bu ülkede, bu ecdadın mirasçıları olarak ülkemizin temel sorunlarından biri haline gelmiş olan terör ortamı için çözümler bulmak zorundayız. Yeni nesilleri eğiterek, özlemini duyduğumuz barış ortamının önündeki engellerin kaldırılmasına çalışmaktayız. Toplumda korku ve yılgınlık duygusu uyandırmayı amaçlayan ve masum insanları hedef alan 'terör', özlemini duyduğumuz barış ortamının önündeki en büyük engellerdendir. Terör faaliyetleri, kimden ve nereden gelirse gelsin, barışa, huzura vurulan en büyük darbedir. Hangi sebeple ve hangi maksada yönelik olursa olsun, hiçbir terör faaliyeti kat'iyen tasvip edilemez. Terörle bir yere varılmaz. Sorunların fazla olduğu bir coğrafyada yer alan ülkemiz, barış ve huzurun korunması, demokrasinin yerleşip kökleşmesi için çabalarını sürdürmektedir. Bölgede barış ve istikrarın sağlanması için verdiği mücadele tüm dünya ülkelerine bir ders niteliğindedir. Dileğim, uluslararası hak ve adaletin hakim olduğu barış, huzur içinde, refah seviyesi, hayat kalitesi sürekli artan bir devletler ailesinin dünya üzerinde devam etmesi, terörün son bulmasıdır. Terörü önlemek, barışın ve sevginin öğretmeni olmak, hepimizin temel görevidir." şeklinde konuştu.

Belgesel çekimlerinin ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık'a çekim ekibi tarafından "Türk Bayrağı" hediye edildi. Rektör Prof. Dr. Kocacık ise ekibe günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.          

11

Mart

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B