Haberler

  • 11 Mart 2014

Öğretim Üyelerimiz Aselsan'ı Ziyaret Etti

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknoloji, Mühendislik ve Fen Fakültelerinden bir grup öğretim elemanı 7 Mart 2014 tarihinde ASELSAN Akyurt Tesislerini ziyaret etti.

Ziyaret çerçevesinde ilk olarak ASELSAN MGEO (Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik Grubu) Mühendislik Direktörü Ahmet Tahsin Özgül, MGEO Mekanik/Optik Tasarım Müdürü Dr. İhsan Özsoy ve MGEO Optik Tasarım Ekip Lideri Dr. Devrim Anıl ile görüşen heyet, daha sonra ASELSAN Akyurt tesisini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
Ziyaretin öğleden sonraki bölümünde ise ASELSAN A.Ş. ve Cumhuriyet Üniversitesi arasında yürütülen işbirliği konusunda bir toplantı yapıldı. Toplantıda ASELSAN A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve MGEO Grup Başkanı Özcan Kahramangil, Cumhuriyet Üniversitesi’nin Teknokent arazisinde yakın zamanda kurulacak olan ASELSAN Hassas Optik (AHO) tesisi hakkında bilgi verdi. Kahramangil, AHO’da yapılacak olan Ar-Ge çalışmalarının Cumhuriyet Üniversitesi’nde Optik alanında yapılacak olan çalışmalarla eşgüdümlü olmasının her iki kurum açısından büyük yararlar sağlayacağını ifade etti. Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bünyesinde kurulan Optik Mühendisliği Bölümünde ve CÜ’de kurulan Optik Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde ne tür projelerin yürütülebileceği konusunda bir yol haritasının oluşturulduğu toplantıda, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Optik Mühendisliği Bölümü hakkında bilgi vererek, bu bölümün ASELSAN’ın desteği ile kurulduğunu, eğitim-öğretim hayatına da yine ASELSAN’ın vereceği desteklerle başlayacağını ve bölümün CÜ’nün en çok tercih edilir bölümlerinden birisi olacağını belirtti. Merkez Müdürü Doç. Dr. Fatih Ungan ise ASELSAN ile CÜ arasında yapılacak bilimsel işbirliği çalışmalarında izlenecek yol hakkında bilgi verdi. 
Toplantı sonunda CÜ ile ASELSAN MGEO arasında önümüzdeki aylarda da toplantılara devam edileceği ve birlikte gerçekleştirilecek proje önerilerinin hazırlıklarının yapılarak, bir sonraki toplantının Nisan ayı başında Ankara’da yapılması kararlaştırıldı. 
 

11

Mart

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B