Haberler

  • 07 Mart 2014

İKİNCİ İLETİŞİM SOHBETLERİ ÜNİVERSİTEMİZDE YAPILDI

“Halklailiskiler.com.TR ile İletişim Sohbetler”nin ikincisi Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)’nde gerçekleştirildi.
CÜ İletişim Fakültesi Aktif Medya Kulübü’nün düzenlediği etkinliğe Halklailiskiler.com.TR'nin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Şahnur Karaağaç ile Reklamcı, Oyuncu ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Metin Can Yücel konuk oldu. 
Programda açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, öğrencilere seslenerek, "İnsanları endüstrileşmeye bağlamak için yeni bir güç: Halkla İlişkiler. Ben, sizlerin bu işi hakkıyla yapacağınıza inanıyorum. Dekanınız olarak daima arkanızdayım" dedi. Prof. Dr. Metin Erol, İletişim Sohbetleri programını düzenleyen Aktif Medya Kulübü'ne ve katılımcılara teşekkür etti.
KURUMUN ANNESİ: HALKLA İLİŞKİLER BİRİMİ
Genç İletişimcilere Halkla İlişkilerin önemini anlatarak konuşmasına başlayan Şahnur Karaağaç, "Halkla ilişkiler, her eve lazım. Bireysel ilişkilerde dahi 'Halkla İlişkiler' size yardım eder. Halkla ilişkiler birimi bir kurumun annesidir. Annelerimiz bizim için ne ifade ediyorsa, kurumlarda da halkla ilişkiler birimi aynı şeyi ifade eder. Kurumu ilgilendiren her konuda halkla ilişkiler biriminin eli vardır" dedi. 
Karaağaç, "Sektörde Bir Geleceğim Var mı?" konulu sunumunda iletişimcilere meslek tüyoları verdi. Sektörden gelecek bekleyen herkesin ilk olarak yapması gerekenin 'kişisel gelişim' olduğunu vurgulayan Karaağaç, daha sonra iş başvurularında dikkat edilmesi gerekenlere değindi. 
"DİJİTAL DÜNYA'DA AYAK İZLERİMİZ VAR "
Şahnur Karaağaç, sektöre girişin temeli olan özgeçmiş hazırlamada ve iş başvurusunda bulunurken dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak,  "İlk olarak hayat numaranızı şimdiden sabitleyin. Arayanlar size yıllarca ulaşabilsinler. Sizler, Dijital Çağ'da doğdunuz. Unutmayın, Dijital Dünya'da ayak izlerimizi bırakıyoruz. Özellikle sosyal medyada ne yazdığınız, ne paylaştığınız önemli. Bunlara dikkat etmelisiniz. Aynı şekilde sosyal çevrede de bıraktığımız ayak izleri var. Bu da çok önemli" dedi.
"OLDUU, TEŞEKKÜRLER"
Gençlerin “Oldu, Teşekkürler” skeciyle tanıdığı Reklamcı, Oyuncu ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Metin Can Yücel, sosyal medyada pazarlama iletişimi konusunda bir sunum gerçekleştirerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. 
Reklamcılık ve Marka İlişkisi üzerinden gerçekleştirdiği sunumunda, "Türk reklamcılığı tekrar üzerine kuruludur. Aynı reklamlar devamlı tekrar eder. Televizyon programı izleyen bireyin beyni uyuşmuştur ve reklam girdiğinde 30-40 saniyelik bir sürede reklamı algılayamaz" diyen Metin Can Yücel markalaşmış videoların püf noktalarını anlattı.
"4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GETİRİR"
1976'da çekilen Rocky filminden örnek veren Metin Can Yücel, bir iş ile ilgili denemeden yapılıp yapılamayacağına karar verilmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Rocky'nin dediği gibi, 'Kazanmak ne kadar sert vurduğunla değil, bir araba dayak yiyip yine de ayağa kalkabilmenle alakalıdır' Her başarısızlık yeni başarıya bir adım daha yaklaşmaktır. Paran yoksa elindekileri değerlendir. Başarısızlıktan değil, denememiş olmaktan korkun. 4 yanlış 1 doğruyu getirir" diye konuştu.
Program sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol konuşmacılara plaket takdim etti.
 

07

Mart

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B