Haberler

  • 28 Şubat 2014

ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ SANAYİCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Turan, Prof. Dr. Sezai Elagöz, Prof. Dr. Burhan Selçuk, iş adamları ve sanayicilerle bir araya gelerek Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren İleri Teknoloji Ar-Ge, Nanofotonik, Teknokent, merkezlerinin AR-GE çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, TSO Meclis Başkanı Necati Şahin, Teknokent Genel Müdürü Yrd.Doç. Dr. Hacı Ali Ertaş, Meclis Üyesi Zeki Özdemir, meclis üyeleri, iş adamları ve sanayiciler katıldı.

 

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, öğretim üyelerinin çok çalıştıklarını ifade ederek "Gerçekten ekibimiz iyi. Umarız öğretim üyelerimizin yaptığı çalışmalar ve projeler hem Sivas'ımıza hem bölgemize büyük bir katkı getirir amacımız bu. 2014 AR-GE yılı olacak derken gerçekten de bunu iddialı olarak söylüyoruz. Sivas'ta yaptığımız güzel şeylerin görünmesini diliyoruz. İnşallah bunlar ileriki süreçte daha somut şeylerle ortaya çıkacaktır. Bizde bunları sizlere sunmaktan mutluluk duyacağız. " dedi.

 

Ar-Ge binasının büyük sıkıntılar içinde kurulduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Kocacık "Burası 3400 metre kare ile başladı 10.450 metre karelik bir alanda kuruldu. Sağlıktan, kanserden, yenilebilir enerjiye kadar ve mühendislik bilimlerine kadar çok işi kapsıyor ki bölgede tek. Ve birçok tetkik Türkiye'de ilk defa burada yapılıyor. AR-Ge laboratuvarımızın yapımı devam ediyor. Ben katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

CÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Turan, CÜ ileri teknoloji Ar-Ge merkezi hakkında bilgi vererek, "Merkezi Ar-Ge laboratuvarının hedefleri üniversitemizde ve bölgemizde Ar-Ge düzeyini daha ileri bir düzeye taşımak TUBİTAK, Sanayi Bakanlığı gibi diğer kamu kurumlarının verdiği proje desteklerinden ve uluslararası fonlardan ve Avrupa Birliği proje sisteminden üniversitemizin daha fazla yararlanabilmesini sağlamak. Üniversite sanayi işbirliğinde ciddi düzeyde katkı sağlamak. Üniversitemizin ve bölgemizin ortak araştırma altyapı ve ileri analiz ihtiyaçlarının karşılanması yanı sıra bölgede yoğun olan ekonomik faaliyet alanlarında yüksek teknolojik çözümler ve ürünler üretilmesine katkı sağlamaktır." dedi.

Prof. Dr. Mustafa Turan, merkezin çalışma alanına giren konularda konferans, kurs, seminer, sempozyum, kongre gibi ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılar düzenleyeceklerini dile getirerek şu şekilde konuştu; "Ülkenin ve halkın ihtiyaçları doğrultunda ileri seviyede bir araştırma altyapısı kurmak, yeni teknolojiler geliştirmek bu alanlarda danışmanlık hizmeti sunmaktır. Bu konularda işadamlarımızın ve sanayicilerimizin çalışmalarımıza destek olmalarını bekliyoruz."

 

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Nanofotonik merkezi müdürü Prof. Dr. Sezai Elagöz ise Nanofotonik Merkezi hakkında bilgi vererek merkezin çalışmalarından bahsetti.

Prof. Dr. Elagöz, Cumhuriyet Üniversitesi'nde kurulan İleri Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi (CÜTAM) ile Yenilebilir Enerji Kaynakları ve Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi (CÜNAM) hakkında tanıtıcı sunum gerçekleştirdi.

 

Prof. Dr. Elagöz, Metal Organik Kimyasal Buhar Depolama Sistemi, hakkında da bilgi vererek "Nanofotonik Merkezi'nde Kangal Projesi SWIR Dedektör, 3,000,000, TL, Mevcutta Yürütülen Katı Hal Tabanlı Aydınlatma Projesi 4,250,000 TL, Led Aydınlatma Projesi TÜBİTAK 1007 1.'inci aşama geçildi 2'inci aşama başvuru sürecinde 3,000,000 TL. Bilkent, ODTÜ, Eskişehir Anadolu Üniversiteleri ile yürütülen projeler Ermaksan A.Ş ile yürütülen projeler ve Danışmanlık. Vestel A.Ş ile proje başvurumuz var. Sivas'ta önemli bir altyapı olacak olan Optik Tesisleri kurulma aşamasındadır. Bütünleyici Paketleme Tesisleri kurulabilir. Bu altyapılar ile birleşerek SSM, MSB- ARGE, Aselsan, TEYDEB, SAVTAG, projeleri verilebilir." dedi. Sivas'taki sanayicileri Cumhuriyet Üniversitesi'nde bulunan öğretim üyeleri ile birlikte hareket etmeye çağıran Prof. Dr. Elagöz, "Bursa'dan bir firma bizim yaptığımız çalışmaları takip ederek bizimle irtibata geçti. Şimdi bu firma ile ortak çalışma içerisine girdik. Sivas'taki sanayicilerimizin de bizlerle irtibata geçerek yaptığımız ve yapacağımız projelerin farkında olmaları gerektiğine inanıyorum böylece kendileri ile ortak çalışma ve projeler yapabiliriz. Ben sanayicilerimizi merkezlerimizi görmeye ve çalışmalarımızı yerinde incelemeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Selçuk ise Araştırma ve Geliştirme Merkez Laboratuvarı Mühendislik Bilimleri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Bilimleri hakkında bilgi vererek şöyle konuştu. "Bölgesel, ulusal global açıdan endüstriye yönelik araştırmaların yapılabilmesi, nitelikli araştırmaların yetiştirilmesi, Üniversite- Kamu ve Üniversite - Sanayi işbirliği ile sanayide Ar-Ge desteğinde yeni yapılanmaların oluşturulabilmesi ve uluslararası projelere katılım etkinliğinin sağlanması için üniversite bünyesinde güçlü bir Araştırma Geliştirme ve Merkez Laboratuvarının bulunması önem arz etmektedir. Merkezde yer alacak cihazlarla yapılacak çalışma ve analizler özellikle Ar-Ge bazında KOBİ'lerle Üniversite arasında bilgi ve teknoloji alışverişini sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğretim üyeleri sanayici ve iş adamlarının sorularını cevapladı.

28

Şubat

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B