Haberler

  • 27 Şubat 2014

ÜNİVERSİTEMİZDE, KARİYER VE GİRİŞİMCİLİK GÜNLERİ DÜZENLENDİ

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ile Çalışma ve Sosyal İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Öğrencilerle İş Verenlerin Buluştuğu Kariyer ve Girişimcilik Günleri” paneli düzenlendi.
CÜ Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve 14 firmanın katıldığı panele Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nabi Soysal, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Çetin Özdemir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Program öncesi Rektör Prof. Dr. Kocacık, Belediye Başkan Yardımcısı Demirok ve beraberindekiler Kültür Merkezi'ndeki tanıtım stantlarını gezerek Fimar Holding, Kaptan Mermer, Ofislıne, Ayçelik, Karpanel, Yıldırım Çorap, Alonet, Beta Yapı Kimyasalları, Emmioğlu Mermer, Le Faxx, Marka Gıda, Netbor, Sen Tat Yemekçilik ve Nocicept firmalarının yetkililerinden bilgi aldı.
Daha sonra panele geçen Rektör Prof. Dr. Kocacık, burada yaptığı konuşmada Çalışma ve İş Kurumunun çok önemli bir görev yaptığını ifade ederek, “Öğrencilerimizin firma yetkilileri ile görüşerek kendilerinin mesleki bilgi ve becerilerinden faydalanmaları ve meslek edinmeleri konusunda önemli bir panel gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Soysal ise işsizlik sorununa dikkat çekerek "İşsizliğin en önemli nedenlerinden biri de mesleksizliktir. Bu bağlamda meslek olmayanlara meslek edindirmek, mesleki açıdan yetersiz olanları yeterli duruma getirmek ve meslek değiştirmek isteyenlere gerek eğitimleri vermek gibi etkinlikler düzenlemekteyiz. Öğrencilerimize böylelikle içinde yaşadıkları şehirdeki firmaları tanıtmak, onların çalışma olanaklarını aktarmak ve çalışabilecekleri iş yerleri hakkında bilgi vererek rehberlik etmek. Ve staj ve iş olanakları konusunda bilgilendirmektir." ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından ilk oturumda yöneticiliğini CÜ Öğretim Görevlisi Fuat Çamlıbel'in yaptığı panelde İş Kur'un tanıtımını İş-Kur adına Erdem Coşkun yaptı. Karpanel Yönetim Kurulu Başkanı Adem Tünel ise "İş ve Meslek Danışmanı Girişimciliğin Altın Kuralları" Alonet Genel Müdürü Gökhan Güler "Çağrı Merkezleri ve İstihdam Yaratma Kapasiteleri" Marka AVM Yönetim Kurulu Eş Başkanı Halis Kaplan ise "Girişimcilikte Büyük Düşünce" adlı sunumları gerçekleştirdi.
Yapılan sunumların ardından Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nabi Soysal ve Rektör Prof. Dr. Kocacık panele sağladıkları katkılardan ötürü kurumları adına plaket takdim etti.
Oturum başkanlığını Yrd.Doç. Dr. Ali Rıza İnce'nin yaptığı Panelin 2’nci oturumunda ise Yavuz Gümüş "Mülakat Teknikleri" İş ve Meslek Danışmanı Bahattin Ünal "Girişimciler İçin KOSGEB destekleri "KOSGEB Sivas Hizmet Merkezi Uzman Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Şengönül ise "Son Dönemlerde Türk Ekonomisinin Görünümü" adlı sunumları gerçekleştirdi.
Soru cevap bölümünün ardından İş-Kur tarafından katılımcı öğrencilere sertifikaları verildi. Panel sonunda Çalışma ve İş Kurumu Müdür Soysal, tüm konuşmacılara plaket ve Cumhuriyet Üniversitesi'nin hazırlamış olduğu teşekkür belgesi takdim etti.
 

27

Şubat

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B