• 24 Şubat 2014

OTHER SİDE OF FENCE PROJESİ KABUL EDİLDİ

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Dış İlişkiler Birim Başkanlığı tarafından  "AB Gençlik Programı Gençlik Destek Sistemleri Ortaklık Kurma Faaliyeti Projesi" kapsamında hazırlanan bir proje, Avrupa Birliği Eğitim ve Kültür Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edildi. Böylece üniversitemiz, ilgili AB proje platformunda ilk kez yer almış oldu.

'Other Side Of Fence' adlı proje, 5 ülkeden 4'er katılımcı ve Üniversitemizden 5 öğrencinin katılımıyla 21- 27 şubat 2014 tarihleri arasında Sivas'ta gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili bilgi veren ve projenin  yasal Temsilciliğini  yapan Dış İlişkiler  Birim Başkanı Prof. Dr. M. Birhan Yılmaz, "Proje bir eğitmen ve bir destek personeli tarafından düzenlenecek ve yürütülecek. Kültürel  farklıklar ve önyargılarla mücadele konulu proje boyunca farklı ülkelerden gelen gençler, farklılığın neleri kapsayabileceğini ve birlikte yaşamanın önyargılar olmadan nasıl mümkün olabileceği üzerine tartışacaklar. Proje, yeni  fikirlerin yaratılmasına olanak sağlayarak konuya dair farkındalık oluşturulmasında sürdürülebilir bir çerçeve ortaya koyacaktır. Mevcut projedeki ortaklarımız, İtalya, Romanya, Letonya, Yunanistan, ve Hırvatistan'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıdır. 21 Şubat akşamı başlayacak proje, 27 şubat günü sona erecektir. Proje Koordinatörlüğünü Ayşe Temizkan yürütürken  projede 1 eğitmen ve bir destek personeli bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Şubat