Haberler

  • 13 Şubat 2014

KANGAL MYO'DA “UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ.,

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kangal Meslek Yüksekokulu ( MYO)'unda  “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni” gerçekleştirildi. Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 22 Ekim–03 Kasım 2013 tarihleri arasında ortaklaşa düzenlenen ve Kangal Meslek Yüksekokulu'nda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayarak belge almaya hak kazanan 24 kursiyere törenle sertifikaları verildi.
Törene Kangal Kaymakamı Savaş Konak, Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, Kangal Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Öznur Gölbaşı, Sivas İŞKUR İl Müdürü Nabi Soysal, Sivas KOSGEB Hizmet İl Müdürü Nogay Nadir Koç ile  akademik personel ve kursiyerler katıldı.
Açılışta konuşan Müdür Prof. Dr. Gölbaşı  “Bilginin en önemli güç haline geldiği günümüz dünyasında üniversiteler bilginin üretildiği ve öğrencilere aktarıldığı en yüce kurumlardır. Biz bu bilinçle ve geleceğin gençlerin ellerinde şekilleneceğine olan inancımızla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bu yıl Cumhuriyet Üniversitesi olarak 40. yılımızı kutluyoruz. Bu bağlamda üniversitemizde bir takım etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklerden birini bugün yüksekokulumuzda girişimci adaylarına sertifika dağıtım töreni ile yapmaktayız. Biz üniversite olarak her zaman ilçemizin yanındayız ve ilçemizin de bizim yanımızda olmasını bekliyoruz” dedi. Tören ilçe protokolünün konuşmaları ve kursiyerlere sertifika dağıtımı ile sona erdi.
Protokol kapsamında hazırladıkları iş planlarının KOSGEB tarafından kabul edilmesi halinde kursiyer öğrencilere, Yeni Girişimci Desteğinden faydalanmaları sağlanarak 24 ay ödemeli üst limit 30.000 TL olmak üzere geri ödemesiz hibe ve yine üst limiti 70.000 TL faizsiz 2 yıl sonra ödemeli desteklerden faydalanabilecekler. 

13

Şubat

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B