Haberler

  • 12 Şubat 2014

ÜNİVERSİTEMİZDE PROJE YAĞMURU DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği   Bölümü Öğretim Üyelerinin başarıları devam ediyor.
Geomatik Mühendisliği Ölçme Tekniği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Poyraz, Kamu Ölçmeleri Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Ercüment Ayazlı, Jeodezi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kemal Özgür Hastaoğlu, Kartografya Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Önder Gürsoy, Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Türk ile birlikte   yaptıkları projelerden bahsederek projelerin başlangıç olduğunun yanısıra ulusal ve uluslararası alanda çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.
Yrd. Doç. Dr. Fatih Poyraz sadece Sivas'ta değil ülkemizin farklı bölgelerinde de çalışmalar yaptıklarını belirterek şöyle konuştu " Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar’da bu bölgede jeodezik çalışmaların eksikliğini vurguladı ve bu doğrultuda yaptığımız ayrıntılı araştırmalar sonucunda, şu ana kadar Manisa Alaşehir/Sarıgöl civarında jeodezik çalışmaların yeterli olmadığını tespit ettik. İlk olarak Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) 2013 yılında çağrılı olarak ilan ettiği alanlara ilişkin önerdiğimiz proje başvurusu AFAD tarafından desteklenmeye layık görülmüştür. Bu proje, Cumhuriyet Üniversitesi’nin AFAD tarafından desteklenen ilk proje olma özelliğini taşımaktadır. Adı anılan bu projenin içeriği, PS-INSAR uzay radar görüntülerinin de kullanılarak içeriği genişletilmiş ve TÜBİTAK'a eylül ayı içinde proje önerisi olarak sunulmuştur. Ocak 2014’de açıklandığı üzere proje önerisi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görülmüştür. Bu proje kapsamında, GPS ve PS_INSAR yöntemleri kullanılarak milimetre seviyesindeki yatay ve düşey deformasyon hareketlerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Son olarak eylül ayında yaptığımız arazi çalışmasında yaklaşık 20-25 senede yaklaşık olarak 1 ile 2 metre arasında bir çökme olduğunu tespit ettik” dedi.
PROJEDEN ELDE EDİLEN GELİRLE PROJEDE YER ALAN YÜKSEK LİSANS, DOKTORA VE LİSANS ÖĞRENCİLERİNE BURS VERİLİYOR
Proje ekibinden söz eden Yrd. Doç. Dr. Fatih Poyraz, bu proje kapsamında yaklaşık 10 kişilik bir ekibin çalıştığını, "Doktora, Yüksek Lisans ve Lisans düzeyinde üniversitemizin 4 öğrencisine 2 yıl boyunca ayda 3500 TL, Geomatik Mühendisliği Bölümü tarafından yürütülen diğer projeler kapsamında ise 2 yıl boyunca toplamda 250.000 TL’ye yakın burs imkânı sağlanmakta olduğunu belirtmiştir. Bu burslar sayesinde akademik çalışmaya ilgi gösteren gençleri teşvik ederek bilimsel çalışmalara katkılarını net olarak görüyoruz. Ayrıca, öğrencilerimizin uluslararası projelerde de tecrübelerini arttırıyoruz.
Yrd. Doç. Dr. Fatih Poyraz Manisa projesinde Avrupa Uzay Ajansına verilen projenin kabul edildiğini Alman Uzay Ajansına   verilen projenin ise hazırlandığını sözlerine ekledi.
4 Öğretim üyesinin Avrupa Uzay Ajansına proje verdiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Fatih Poyraz, 1 adette Alman Uzay Ajansına proje sunulduğunu ve projenin devam ettiğini belirtti.  
 Yrd. Doç. Dr. Fatih Poyraz , Geomatik Mühendisliği Bölümü’nün 4 TÜBİTAK, 1 AFAD, 1 adette İl Özel İdaresine Danışmanlık projeleri gerçekleştirildiğini ifade ederek bu projelerin toplam bütçesinin 1.500.000 TL olduğunu vurguladı. Son olarak 2 BAP projelerinin de olduğunu ifade etti.
 

12

Şubat

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B