Haberler

  • 09 Şubat 2014

ÜNİVERSİTEMİZ 40 YAŞINDA

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.)'nin "40. Kuruluş Yıldönümü" nedeniyle kent merkezinde bulunan Atatürk Anıtı'nda program düzenlendi. 
Programa CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz,  Prof. Dr. Sami Hizmetli, Genel Sekreter Prof. Dr. Ömer Poyraz,  fakülte dekanları ve öğretim üyeleri katıldı.
Törende Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık, burada yaptığı konuşmada "Bugün Üniversitemizin kuruluşunun 40. yıl dönümü. 9 Şubat 1974'de Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan üniversitemiz daha sonra 2 Kasım 1975'de zamanın Başbakanı sayın Süleyman Demirel tarafından binaların temeli atılmış 50 öğrenci ile Tıp Fakültesi'nde eğitime başlamış. Geldtiğimiz noktada 45 binin üzerinde öğrenci ile 16 fakültemiz, 14 meslek yüksek okulumuz, 5 tane yüksekokul, 4 enstitü, 19 tane merkez ve 43 öğrenci kulübü, saymakla bitmiyor. Tabi bu saydıklarımız bir çırpıda olmadı 40 yıl az bir zaman değil. Şehrimizin, bölgemizin övünecek bir kurumu olmak kolay değil. Ebette burada kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen çok fazla insan var. Öncelikle kuruluşundan bugüne görev yapan 4 Eylül Üniversitesi ki o zaman düşünülen adı oydu, 4 Eylül Üniversitesi Kuruluş ve Koruma Derneği, ardından mütevelli heyetleri ardından rektörden hizmetliye birçok insan. Burada hepinizin huzurunda bu mutlu ve onurlu günde kuruluşta emeği geçen, bugüne kadar hizmeti geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılan ve ebediyete intikal edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün sadece bir günlük bir kutlama olmayacak. Seneye 9 Şubat 2015'e kadar planladığımız etkinliklerimiz var. Bugünkü sadece sembolik bir başlangıçtı. Asıl törenler ve etkinlikler daha sonra idari ve akademik personelimiz ile öğrencilerimizin katılımıyla yapılacak. 40'ıncı yılı coşkuyla kutlayacağız. Bu coşkuyla kutlayacağımız programlar çerçevesinde Üniversitemize daha hızlı bir gelişme, ivme kazandırma süreci gerçekleşsin diye düşünüyoruz. İnşallah gelecek nesiller daha nice 40 yıllarda bugünleri anarlar. Ve bizim yaptıklarımızın üzerine kat kat ekleyerek daha büyük güzelliklere vesile olurlar. 40'ıncı yıl etkinliklerimiz kutlu olsun" şeklinde konuştu.
 

09

Şubat

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B