Haberler

  • 29 Ocak 2014

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (CÜ)'NDEN PROJE YAĞMURU

 ÖĞRETİM ÜYEMİZİN 3. KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLER SEKTÖRÜNDE 3.ARGE PROJE PAZARINDA FINALIST PROJESİ İNOVASYON HAFTASINDA SERGİLENDİ
 
Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.)  Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehtap Erşan , Kimyevi maddeler ve mamuller 3. ARGE proje pazarına  ‘Cevap Yüzey Yöntemi Kullanarak Hidroksiapatit-kil Kompozitiyle Cu(II) Giderimi İçin Optimum Deney Koşullarının Belirlenmesi (Erşan M, Açıkel Ü., Düğenci F., Altınok Y) ’ve ‘Osteoartrit Tedavisinde Nonabsorbable İntraartiküler Sinoviyal Sıvı Endoprotez Üretimi (Erşan, M., Eroğlu A. Ş., Erşan, İ), isimli iki proje ile katıldı ve bu proje ile finalist oldu. Aynı proje,  İNOVASYON haftasında İstanbul’da seçili proje olarak davet edilerek sergilendi.
 
Yrd. Doç. Erşan, konuyla ilgili bir açıklama yaparak; ‘Kireçlenme hastalığı ve estetik kaygılı dolgu maddesi ihtiyacının Türkiye pazarında yerli üretimle karşılanamaması nedeniyle bu proje gündeme gelmiştir. Araştırmaya dahil olan Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Bağda ile gerçekleştirdiğimiz ön denemeler başarıyla sonuçlanmıştır. Gerçekleştirilecek olan üretim yöntemi sayesinde, eklem aralığı sıvısı veya dolgu maddesi olarak kullanılabilecek bu ürünün kanserojen katkı maddeleri içermemesi, düşük maliyet getirisi olması ve insan sağlığı açısından üstün özellikler taşıması hedeflenmektedir. Enjekte edilebilir hale getirilecek olan ürünün pazarlanabilir hale gelmesiyle ülke ekonomisine katkıda bulunulacağını düşünmekteyiz.’ dedi.

29

Ocak

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B