• 22 Ocak 2014

ÜNİVERSİTEMİZ DEVLER LİGİNDE

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) 2021 yılına kadar Avrupa Birliği tarafından sürdürülen Erasmus Öğrenci Değişim Programlarında yer alacak. CÜ, İkinci Dönem olan 2014-2021 yılları arasında Avrupa’nın önde gelen üniversiteleri ile değişim programında yer alacak.

CÜ Dış İlişkiler Birimi tarafından AB Komisyonu’na yapılan müracaat sonrasında Türkiye Ulusal Ajansı’nın Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında yaptığı önceleme sonucunda CÜ’ye Erasmus Sözleşmesi verilmesi kararlaştırıldı.

Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı Hareketlilik Birim Başkanı Maria Luisa Garcia Minguez imzasıyla CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’a gönderilen mektupta “Avrupa Birliği Komisyonu’nun, kurumunuzun Ulusal Ajans tarafından gerçekleştirilmiş geçmiş performans

değerlendirmesini göz önüne alarak, tüm Erasmus+Program süresince kurumunuzu Yükseköğretim Kurumları için uygulanacak olan Erasmus Sözleşmesi ile ödüllendirmeye karar verdiğini tarafınıza memnuniyetle bildiririm.” ifadeleri yer aldı.

Öte Yandan 2014-2020 ERASMUS+ Bağlamında Dış İlişkiler ERASMUS OFİSİ olarak yapılan yeni antlaşmalar:

1.Litvanya(Latvijas Üniversitesi)

2.Bulgaristan(University of Architacture and Civil Eng.and Geodesy)

3.Polonya (Legnica Üniversitesi)

4.Portekiz (Evora Üniversitesi)