Haberler

  • 10 Ocak 2014

YANIK ÜNİTEMİZ MERKEZE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Ağustos ayında açılışı yapılan Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi Türkiye’nin en önemli tedavi merkezlerinden biri haline dönüştürülüyor. Ünitede devam eden hepafiltre takılması, anestezi cihazı ve mekanik ventilatör alımının ardından 3. basamak yanık tedavi merkezine olarak Türkiye geneli ve yurt dışındaki hastalara hizmet verecek.
Konu hakkında açıklama yapan hastane Başhekimi Prof. Dr. Ferhan Candan, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Levent Özdemir ve Doç. Dr. Ekber Şahin açıklamalarda bulundu.
Başhekim Prof. Dr. Ferhan Candan, yanık ünitesinin ağustos ayında hizmete açıldığını belirterek, “Bu yanık ünitelerinin veya merkezlerin, birimlerin açılması iki şekilde olabiliyor. Bir yanık ünitesi bir de yanık merkezi şeklinde. Eğer yanık merkezi olarak açılırsa işin içinde 3’üncü derece yanıkta gerektiriyor. Dolayısıyla biz ihalelerimizi yanık merkezi olarak planlamıştır. Ancak yoğun bakımların ihalesi ile ilgili Kamu İhale Kurumu’na giden bir durum oldu. Dolayısı ile yoğun bakım gereçleri biraz gecikti. Yoğun bakımların gecikmesinden dolayı yanık ünitesi olarak hizmete açtık ve Sivas ve çevre illerden yanık hastalarımızı kabul etmeye başlamıştık. Şimdi ise ihalemiz tamamlandı. Kamu İhale Kurumu’ndan ilgili firmaya verilmesi ile ilgili herhangi bir yasal engel olmadığı belirtildi ve dolayısıyla biz 3’üncü derece yoğun bakım hizmeti verecek olan nöroloji, genel cerrahi ve yanık ünitemizde çalışmalara başladık. Yaklaşık bir ay içerisinde tam manasıyla tüm yoğun bakımlarımız, yanık merkezinin içerisindeki de dahil olmak üzere faaliyete geçecek” dedi.
3. basamak yoğun bakım ünitelerinin ve yanık merkezinin Türkiye’den ve yabancı ülkelerden hasta kabulüne başlayacağını dile getiren Prof. Dr. Candan, “Her türlü yanık hastaları yoğun bakım ihtiyaçları dahil olmak üzere hastanemizde artık görülebilecek. Sadece Sivas’a ve çevre illere hizmet ederken ünite olarak, bu şekilde tüm ülkedeki illerimize ve yurt dışından gelecek hastalara da artık tedavi imkanı sunmuş olacağız.” ifadelerini kullandı.

DOÇ. DR. ŞAHİN: “TÜRKİYE’DE HEPAFİLTRE OLAN İKİNCİ MERKEZ BİZ OLACAĞIZ”
Ünitenin yanık tedavi merkezine dönüştürülmesinin daha önceden planlandığını dile getiren Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ekber Şahin, “Ancak yanık tedavi merkezi olmasına engel olan üç faktör bir hepafiltre yani hava temizleme ile ilgili olan sistem. İki ameliyathanede kullanılacak olan anestezi cihazı ve üçüncüsü de mekanik ventilatör dediğimiz solunum cihazlarının alımı uzadığı içindir. Başlangıçta Sağlık Müdürlüğünden yanık ünitesi olarak tescil edildi ve hizmete açıldı. Birçok hastada burada tedavi gördü ve halende tedavi görmeye devam ediyorlar. Genel cerrahi kliniğinin bir kısmı yanık hastaları için ayrıldı. Şuan yapılan işlem bu eksikliklerin giderilmesi işlemidir. Bu eksiklikler giderildikten sonra burası üniteden merkeze terfi edecektir. Merkez haline geldikten sonrada bölgede hatta Türkiye’de sayılı bir merkez olacaktır. Hepafiltre Türkiye’de yalnızca İstanbul’da bir merkezde var onun dışında başka bir yerde yok. Burası ülkemizde en ağır yanık hastalarının tedavi edileceği bir merkeze dönüşmektedir. Çalışmaları elimizden geldiğince en hızlı şekilde tamamlayarak merkezimizi açacağız. Tüm Türkiye’den hasta kabul edeceğiz. Yatak sayısı açısından en yüksek kapasitedeki yerlerin başında gelecektir.” dedi.

10

Ocak

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B