Haberler

  • 27 Aralık 2013

ORAN, KALKINMA KURULU TOPLANTISI ÜNİVERSİTEMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhuriyet Üniversitesi  (C.Ü.) Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Kalkınma Kurulu Başkanı  Rektör  Prof. Dr. Faruk Kocacık, Vali Yardımcısı Salih Ayhan, Oran Genel  Sekreter Vekili  Fatih Gavgacı, Kalkınma Kurulu Başkan Vekili Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Mat, Yerel ve Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanı  Mesut Kamiloğlu, Sivas Marka Kent Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, Kültür Müdürü Kadir Pürlü,  Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Rekabet Edebilirlik  Dairesi Başkanı Uzman  Abdullah Başar, Kalkınma Kurulu Katip Üyesi Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, Kalkınma Ajansı Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Burçak Yüksel, Kalkınma Kurulu Katip Üyesi ve  TÜMSİAD  Sivas Şubesi Başkanı Mehmet Özmen ile yetkililer katıldı.
 
Kalkınma Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr.  Faruk Kocacık, toplantıda yaptığı konuşmada  "Kurum üyelerimizin titizlikle çalışmalarını sürdüreceklerini ve bu kâğıt üzerinde kalmaması gereken hakların hayatiye geçerek aktif ve işlevsel hale geleceğini umut etmek istiyorum,  şimdiden bu katkıyı sağlayacak arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Biliyorsunuz  10. kalkınma planımız uygulamaya başlandı. Fakat kalkınma planının uygulamasında yine aynı şekilde bizlerin aktif çalışmasına, titiz çalışmasına bağlı,  dolayısıyla  sorumluluklarımız çok görüyorsunuz. Burada sorumluluklarımızın bir kısmını yerine getireceğimizi umuyorum. Zaten birazdan Sivas  'Marka Kent'  destekleme projesinin ilk sonuçları sunulacak daha sonra arkadaşlarımız etkinlikler hakkında bilgi verecek ve bu şekilde katkılarımızı devam etmeyi planlıyoruz. Kurum üyelerimize, katkı sağlayacaklara, sağlamış olanlara şimdiden tekrar teşekkür ediyorum. Buraya teşrif ettiğiniz için ayrıca teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kurumumuzun bu toplantısını bölgenin kalkınmasını büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.
 
Toplantıda Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı, Oran Kalkınma Ajansı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Kalkınma Bakanlığı Daire Başkanı Mesut Kamiloğlu ise kalkınma ajansının önemi, amacı ve gelecek dönem planlamalarını anlattı.
Sivas Marka Kent Koordinatörü Yrd. Doç. .Dr. Metin Çelik, Sivas’taki cazibe merkezleri ve alanları, Sivas'ın tarihi yapıları,  kültürel ve yöresel değerler hakkında fotoğraflı sunum gerçekleştirdi.
 
Kalkınma Bakanlığı Uzmanı Abdullah Başar ise toplantıda  10'uncu kalkınma planından bahsetti.
 Kalkınma ajansı Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Burçak Yüksel de  bölgenin 10 yıllık geleceğine yön veren TR 72 Bölgesi 2014/ 2023 bölge planına değindi.
Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Uzmanı Ahmet Emin Kilci  2014 yılı mali destek programına hakkında sunum gerçekleştirdi.
 
Toplantının ardından  Kurul Başkanı Rektör Prof. Dr. Kocacık, Başkan  Yardımcısı Bozok Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı, Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, Kalkınma Kurulu Katip Üyesi Murat Şahin,  katılımcılar sorularını yanıtlayarak görüş ve alışverişinde bulundular. 
 
Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara'nın ise Oran Kalkınma Ajansı desteği ile Veteriner Fakültesi laboratuar ve klinik altyapısını güçlendirilmesi projesi hakkında bilgi verdi.

27

Aralık

2013

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B