Haberler

  • 26 Aralık 2013

'HEKİMİN HUKUKİ SORUMLULUKLARI, TIBBİ MALPRAKTİS VE MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTALARI'

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde “Hekimin Hukuki Sorumlulukları, Tıbbi Malpraktis ve Mesleki Sorumluluk Sigortaları” konulu konferans düzenlendi.
 
Hikmet Boran Konferans Salonu’nda Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, TTB Genel Sekreteri Dr. Bayazıt İlhan ve TTB hukuk danışmanı Av. Verda Ersoy tarafından verilen konferansa öğretim üyeleri, hekimler, öğrenciler, hemşireler ve diğer sağlık personeli katıldı.
 
Konferansta sağlık personelinin uğraşı alanının insan olduğuna dikkat çekilirken, sağlık personeli için malpraktisin diğer mesleklere göre çok farklı değerler taşıdığı, dolayısıyla “tıbbi malpraktis”in ayrı bir yasada ele alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca hekimlerin özlük haklarının düzenlenmesi ve demokrasi mücadelesinde TTB’nin her zaman hazır olduğuna dikkat çekilirken, salonda bulunan hekimlerden büyük alkış aldı. Konuşmacılar sağlık gündeminden ve tıp hukukundan önemli bilgiler aktarıp, örnekler sundu.
 
CÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatma Yücel Beyaztaş konferanstan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Sağlık hakkı bütünlüğü içinde hasta ve hekim haklarını ele alan, etik anlayıştan ödün vermeyen ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan, hukuki bir yapılanmaya sahip TTB’ne yoğun gündemlerine rağmen üniversitemizi ziyaret ederek verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.” dedi.
Konferans soru cevap kısmının ardından sona erdi.

26

Aralık

2013

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B