Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Şehir ve Sanayi İşbirliği İle İlgili Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, ASBİR Başkanı Ekrem Taştan, Hastane Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ekber Şahin, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ile ASBİR yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık 40 yıllık bir üniversite olduğunu ifade ederek 9 Şubat'tan sonra en az 40 projeyi açıklayacaklarını ve onları uygulayacaklarını ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Kocacık şöyle devam etti. "Bundan önceki arkadaşlarımız Üniversitemizi iyi yerlere getirmiş hepsine müteşekkirim. Bu bir hizmet yarışıdır. Bizde bir emanetçiyiz bunun bilincindeyiz. Türkiye'de sayılı bir üniversiteler arasındayız. Öğrencilerimizin %68 Sivas dışından geliyor. %32'si Sivaslı. Biz olanla yetinmiyoruz öğrenci sayımız çok artı bir yıl içinde en çok tercih edilen 6.'ncı Üniversite sırasına geldik. Biz bunları yeterli bulmuyoruz daha farklı çalışmalar yapıp daha iyi konuma gelmek istiyoruz." dedi.
-ÜNİVERSİTELER ŞEHRİ OLMAK İSTİYORUZ-
Rektör Prof. Dr. Kocacık toplantıda yaptığı konuşmasında Üniversiteler şehri olmak istediklerini vurgulayarak " İkinci bir üniversiteyi kurmak için bu Senato'da karar aldık. Devlet Üniversitesi olarak. Mevcut Üniversitemiz 50.000'de kalacak 2'inci devlet Üniversitesi'ni devam ettirebilirsek ki bu Bakanlar Kurulu'na kadar aşamaları var. İnşallah kuracağız. TOBB ETÜ Üniversitesi'nin çalışmaları devam ediyor biliyorsunuz. Sivas'ta açılacak her eğitim kurumuna destek oluyoruz. Sivas'ı Üniversiteler şehri yapmak içinde düşüncelerimiz var." ifadelerine yer verdi.
Öğrenci sayısının artmasıyla ihtiyaçlarında arttığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Kocacık "Devlet bütçesiyle yapılan çalışmalar sınırlı oluyor ama Allah devletimize zeval vermesin. Bu Üniversite sadece bizim değil hep beraber bulunduğumuz yerden daha iyi yerlere getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sizlerinde bu değere sahip çıkmasını temenni ediyorum. Şehrinde sahip çıkmasını arzu ediyoruz. Uzaklardan geldiniz güzel bir hassasiyet gösterdiniz." şeklinde konuştu.
-AMBULANS HELİKOPTER İÇİN MEMNUNİYET YAŞADIM-
Rektör Prof. Dr. Kocacık ASBİR tarafından Üniversitemize hediye edilecek olan Ambulans Helikopter'den dolayı çok sevindiğini ifade ederek "Güzel düşünceleriniz var desteklerinizden dolayı sizlere çok teşekkür ederim. Önemli olan bu memlekete bu kurumlara buradaki insanlara sahip çıkmak. Hepimizin birinci görevi bu. birlikte aynı amaca hizmet etmek üzere burada bulunuyoruz. Hepinize tekrar geldiğiniz için güzel duygularınız için teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
ASBİR Başkanı Taştan ise Cumhuriyet Üniversitesi'nin kendileri için gözbebeği olan bir kurum olduğunu ifade ederek ASBİR'in çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Başkan Taştan konuşmasında "Bizim gayemiz kültürümüzü, geleneklerimizi muhafaza etmek batı kültürü içinde kaybolmamak, yardımlaşmalar gibi amaçlarımız var. Sivas'ımızla dernek çatısı altında dirsek temasımız var. Sivas'a çivi çakılması yönünde çalışmalarımız oldu. Sosyal ve kültürel bir derneğiz. Bizim işimiz esasen ticaret değil.Ben bunu iki boyutta değerlendiriyorum. Birincisi dernek çalışmaları ikincisi ise, iş adamlarımıza yönelik olan projelerimiz var. Bizler iş adamlarımızı serbest bırakıyoruz bu anlamda gelsinler TSO ile ve Üniversitemizle görüşsünler. ASBİR olarak iş adamlarımızın birikimlerini istiyoruz ki Sivas'ımıza yönlendirelim." şeklinde konuştu
2014 YILINDA ÜNİVERSİTEMİZ HASTANESİNE HELİKOPTER BAĞIŞLAMAK İSTİYORUZ
Başkan Taştan " Kızıl Haç'la irtibatımız var. Araştırmalar yapıldı 200- 250.000 Euro'luk bir yatırım olacak bu. İkinci projemiz ise Sivas'a 100.000 ağaç dikmek istiyoruz. Bizler böyle düşündük diğer iş adamlarımız ise buna inşallah önem verirler. 3'üncü projemiz ise engelli vatandaşlarımıza araçlarımızın bağışı devam edecek 5'inci ayda Sivas'ta dağıtımı yapılacak inşallah. Hastanemize tıbbi yardım da yapmak istiyoruz. Avrupa'da öğrenci arkadaşlarımız var. C.Ü. ile ortaklaşa hareket ederek öğrencilerimizi buluşturabiliriz. Bundan sonra biz üstümüze düşeni yaparız. Ben burada olmaktan dolayı mutluyum" ifadelerine yer verdi.
Rektör Danışmanı ve C.Ü. Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk ise toplantıda Üniversitemize yapılması istenilen çalışmalar, iş adamlarının yapabilecekleri faaliyet alanlarına ilişkin öngörü tavsiyelerde bulunarak "Üniversitesiz sanayinin gelişmesi gibi bir durumu düşünemiyorum. Vakıf arazilerimiz çok fazla değil ama mevcut vakıf arazilerimizin üzerinde nasıl yatırımlar tapılabilir bunlar hakkında konuşmak istiyorum. Teknokent arazimiz var kurulabilecek yatırımlar neler olabilir ? buradaki amaç sizlerin hem yatırım yapması hem Üniversitemizin kazanç elde etmesi hemde sizlerin kazanç elde etmesi çok önemli. Üniversitemiz için neler yapabiliriz sizlerden ne tür yardımlar alabiliriz bunları konuşmak gerekiyor." ifadelerine yter verdi.
-ÜNİVERSİTEMİZ İLE BERABER BİR VAKIF ÜNİVERSİTESİ KURABİLİRMİYİZ-
Prof. Dr. Buyruk, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı adına özel bir Vakıf Üniversitesi kurma fikirlerinin olduğunu ifade ederek, "Bununla ilgili bir takım altyapı çalışmaları yaptık ama sermaye birliğinin yapılma zorunluluğu var bu konuda. Sivas'ta Vakıf Üniversitesi belki üçüncü veya dördüncü bir üniversite ikinci Vakıf Üniversitesi için Rektör bey düğmeye bastı. TOBB ETÜ şu andaki fakülte ile beraber Sivas'ta faaliyetlerini gösterecek. Dördüncü üniversite olarak bizde Kayseri gibi çaba göstermek istiyoruz. Güzel bir Vakıf Üniversitesi'ni sizlerle beraber yapabiliriz. Diğer iş adamlarımızın da sizlerin vasıtasıyla görüşebiliriz" şeklinde konuştu.