• 24 Aralık 2013

ÖĞRENCİLERİMİZ, MİNİK ÖĞRENCİLERE DEPREMİ ANLATTI

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matametik Alanları Bölümü Matematik Öğretmenliği öğrencileri tarafından topluma hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 'Davetsiz Misafir' projesiyle konferans düzenlendi.

Koordinatör öğrenci İzzettin Karadeniz  ve sorumlu öğrenciler tarafından Yıldızeli Toki Karşıyaka İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen konferansa Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş, Sivas İl Afet ve Acil Durum (AFAD)  Müdürü Nazif Ekinci, Proje Danışmanı Yrd.Doç. Dr. Mustafa Elik, İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Muhsin Metin, İlçe protokolü ile öğrenciler katıldı.

AFAD Müdürü Ekinci minik öğrencilere depremle ilgili sunum yaparak, deprem anında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak anlattı.

Konferansın ardından AFAD ve İlçe İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından okul dışında yangın söndürme ve deprem tatbikatı yapılarak öğrenciler bilinçlendirildi.

Tatbikat sonunda C.Ü. öğrencileri tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine kitap ve kırtasiye dağıtımı yapıldı.

Aralık