Haberler

  • 24 Aralık 2013

Üniversitemizde, Siyaset ve Gençlik Konferansı Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından “Siyaset ve Gençlik” adlı konferans düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve konuşmacı olarak İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit’in katıldığı konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 
Konferansta konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz, Milletvekili Macit'e Cumhuriyet Üniversitesi'nde konferans vermesinden dolayı teşekkür ederek "Bilal bey, ülkemizin en genç Milletvekili. Genç yaşına rağmen kendisini yetiştirdi. Ülkemizin siyasi kadrolarına dahil oldu. Geleceğe yön veren çalışmalar yapıyor kendisine teşekkür ediyoruz. Siyaset ve gençlik birbirinden ayrılmayan ikili. Gençlerimizin gelecekle ilgili hayal kurmalarını ve bu hayallerini gerçekleştirmek içinde donanımlı olmalarını arzu ediyoruz. Bu çerçevede bulduğumuz her fırsatı değerlendiriyoruz." şeklinde konuştu.
Öğrenci Konseyi Başkanı Zübeyir Karakaya ise Milletvekili Macit'e teşekkür ederek konferansın başarılı geçmesini temenni etti.
Milletvekili Macit konferans öncesinde Sivaslı olduğunu ve bundan gurur duyduğunu söyledi.
Milletvekili olma sürecinden bahseden Macit, "Bana 0532'li hattın yoksa seni vekil yapmazlar dediler. Esnafı geziyoruz. Yanımda ilçe teşkilatı var biraz kalabalığız. Esnafa giriyoruz esnaf benim elimden önce ilçe başkanımızın elini sıkıyor. Kılıf kıyafet üzerinden ezber bozmak değil, düşünce ve söylemlerimizle de ezber bozmaktan geçiyor. Ve bu ülkede inanın o sıradan çizginin dışına çıkabilen siyasetler topluluğu tarafından itibar görüyorlar.
Siyasetin sürüden ayrılabilmek, konformizm, çevreye karşı sorumluluk alabilmek, daha yaşanılabilir bir dünya için çalışmak olduğunu ifade eden Milletvekili Macit, "Bize ailelerimiz siyaset yapma, siyasetten uzak dur tarafsız ol dedi biz birey olarak üzerimize devlet ve halk adına üzerimize düşen görevi yapmakla mükellefiz." dedi.
Macit sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Siyasetin itibarı halkın seçtiklerine güven olmaz, boş bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya kaçar, bürokratik oligarşi, askeri vesayet seçkinler. Tarafsız olmak konforumuzu bozmamak başımızda olan zulme sessiz kalmaktır. Gençlik biyolojik evre Birleşmiş milletlere göre 15-20 yaş, Avrupa Komisyonu'na göre 13-30 yaş arası, ülkemizde yasal bir tanım aralık yok.  O zaman gençlik kaslarımızın daha güçlü olması, hücrelerimizin daha yeni olması, uykusuzluğa daha uzun süre dayanabilmek, hızlı merdiven çıkabilmek, hızlı koşabilmek." 
Konferans sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz, günün anısına Milletvekili Macit'e plaket takdim etti.
 

24

Aralık

2013

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B