Haberler

  • 19 Aralık 2013

'AVRUPA BİRLİĞİ UYUM SÜRECİNDE DİL, KÜLTÜR VE İLETİŞİM SORUNLARI' ADLI KONFERANS DÜZENLEND

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) İletişim Fakültesi İletişim Kulübü tarafından “Avrupa Birliği Uyum Sürecinde Dil, Kültür ve İletişim Sorunları” adlı konferans düzenlendi.
 
Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Ahmet Güneş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Konferansta Konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz iletişimin öneminden bahsederek "Aileden uluslararası ilişkiye iletişim çok önemlidir. İletişim Çağımızın yükselen değerlerinden biri. En önemli kaynak İletişimdir. Aile içi iletişimden tutun da  korkunç derecede iletişim kurallarının ihlal edildiğini görüp izliyoruz. Bunun temelinde iletişimsizlik yatıyor." ifadelerine yer verdi.
 
Konferansın konuşmacısı Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Prof. Dr. İlhami Sığırcı, "Avrupa Birliği temelde, siyasi ve ekonomik siyasi bir birlik olsa da içinde farklı milletlerin ve farklı dillerin  yaşadığı büyük bir topluluktur. 28 üye ülkenin yer aldığı AB'de, birbirinden farklı 23 dil ve neredeyse bir o kadar da kültür yer almaktadır. 60 kadar bölgesel dil, Kril, ve Yunan alfabesi olmak üzere 3 alfabe 495 milyon vatandaşı bulunmaktadır. " dedi.
 
Türkiye'nin AB'ye üyeliği ve kültürel kimliğinden de söz eden Prof. Dr. Sığırcı, "Türkiye topraklarının büyük bir kısmı coğrafi olarak Asya kıstasında da yer alsa, Trakya topraklarının Avrupa kıstasında yer almasından dolayı coğrafi olarak Avrupa'ya da ait  kabul edilmemektedir. Türkiye ile AB arasında tahsis edilmiş iletişim ve ilişkiler temelde bu objektif değerlendirmenin ardından başlamıştır. Buradaki temel gösterge 1963 yılında imzalanmış olan Türkiye ve AB Ortaklık Antlaşması, diğer adıyla Ankara Antlaşması'dır. Bu antlaşmanın parafe edilişini müteakiben, AB müktesebatına göre Türkiye Avrupalı bir devlet olarak resmen birlik hukukunca tanınmıştır" ifadelerine yer verdi

19

Aralık

2013

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B