Haberler

  • 14 Aralık 2013

REKTÖRÜMÜZ, TSO MECLİS TOPLANTISI'NA KATILDI

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası  (STSO) Aralık ayı Meclis Toplantısına katıldı.
Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Şehir ve Sanayi İşbirliği Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Hacı Ali Ertaş, Meclis Başkanı Necati Şahin ile meclis üyeleri katıldı.
Rektör Prof. Dr. Kocacık Sivas - Üniversite, Üniversite - Sanayi işbirliğinin önemine değinerek Cumhuriyet Üniversitesi'nin son dönemlerde Şehir-Üniversite ve Sanayi işbirliğinin giderek artığını ve bu gelişmelerden dolayı önemli çalışmaların yapıldığını ifade etti.
Tıp Fakültesi olan üniversiteler sıralamasında C.Ü.’nün 42.’nci sıradan 32.’nci sıraya yükseldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kocacık, devlet üniversiteleri sıralamasında ise C.Ü.’nün 46.’ncı sıradan 41.’nci sıraya yükseldiğini belirterek, “Üniversitemizdeki toplam 43 öğrenci kulübü ve topluluğu bulunuyor. 30 kulüp, 11 topluluk, 1 öğrenci birliği ve 1 öğrenci kolu yer alıyor.” dedi.
Üniversiteye yapılan yeni fakülte binaları, ek binalar ile yeni inşaat alanları hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Kocacık, “1 Ocak – 31 Aralık 2013 tarihleri arasında 237 proje, 2013 yılında 1 Ocak – 31 Ekim 2013 tarihleri arasında 138 projemizde CÜBAP tarafından desteklendi. 2013 yılında yeni kurulan merkezlerle birlikte üniversitemizdeki merkez sayısı 19 olmuştur. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 1 Eylül - 31 Ağustos 2013 tarihleri arasında toplam 280 etkinlik düzenlendi.” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Üniversitesi’nin vizyon ve misyonu konusunda açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Kocacık şunları söyledi; “Akademik kadroyu güçlendirmek, eğitim kalitemizi arttırmak, öğrenci sayısını arttırmak, şehir ve sanayi ile işbirliğini arttırmak. Yetişmiş işgücü kalitesini arttırmak, Sivas’ın potansiyelini ortaya çıkarmak ve üretime dönüşmesini sağlamak. Potansiyel kalkınma kaynaklarını kullanmak, Sivas’ın “kimliğini” kazandırmaya önem vermek. Doğduğu yeri unutmama, kültürel ve ekonomik birikimlerini şehre getirme gibi bir yol haritamız var. Eğitim-öğretimin kalitesini artırarak araştıran, sorgulayan ve değer üreten nitelikli bireyler yetiştirmek. Eğitime, topluma ve bilimsel mükemmelliğe katkı sağlayacak bilimsel araştırmalar yapmak. Yüksek standartlara sahip kampüsü sayesinde öğrenci, çalışan ve kampüsü kullanan diğer paydaşların yaşam kalitesini artırmak. Üniversite-Sanayi ve Üniversite-Kent işbirliğini artırmak, ülke ve Sivas ekonomisinin ve sosyo-kültürel yapısının gelişimine katkıda bulunmak, üçüncü basamak sağlık hizmetlerini bölgenin ve ilin ihtiyaçları doğrultusunda hasta memnuniyetini öne çıkararak etkin sunmak.  Üniversitenin amaç ve hedeflerini hayata geçirecek kurumsal yönetim sistemini geliştirmek gibi amaçlar planlıyoruz.”
Cumhuriyet Teknokent’te bulunan ofis sayısı ve firmalardan bahseden Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Merkezi Ar-Ge laboratuvarının bahar ayında açılmasını planlıyoruz. Halen mevcut laboratuvarımızda çalışmalar başarıyla yapılmaktadır. Kurulacak olan Ar-Ge Laboratuvarı sadece kendi üniversitemizdeki değil, diğer üniversitelerdeki bilim adamlarına da hizmet verebilecek, ortak çalışmaların arttırılmasının yolunu açacaktır. Merkezi Ar-Ge laboratuvarı tamamlandığında 3 ayrı alt birimden oluşacaktır. Bunlar;  Kanser Araştırma Birimi, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Katı Hal Tabanlı Aydınlatma, Araştırma, Geliştirme Birimi, Mühendislik Bilimleri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Birimi.”  dedi.
Rektör Prof. Dr. Kocacık, hastanede çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, “Tıp Fakültesi eğitiminde akreditasyon sağlandı. Yanık Ünitesi açıldı. Yeni MR alındı, PACS Sistemi kullanılmaya başlandı. 13 adet avuç içi okuma cihazı alındı. Gastroenteroloji yeni endoskopi ünitesi ve ERCP Merkezi açıldı. Tüp bebek merkezi ihalesi yapıldı Sıramatik cihaz ihalesi yapıldı. Nöroloji AD’ye EMG, Göz AD’ye Argon Lazer, Ortopedi AD’ye Artroskopi Görüntüleme Cihazı, 25 adet hasta başı monitörü, 20 vantilatör, Genetik Tanı Merkezi kuruldu ve Klinik Mühendisliği Birimi açıldı. Yurtdışında bulunan Sivaslı işadamlarımızın Ambulans Helikopter bağışı yapmaları söz konusu. Onkoloji Hastanesi’ne ek bina projesi yapılıyor. Bu binanın teknik donanımı ve cihaz alımı için (BT Simülatör ve modern bir radyoterapi cihazı) kaynağı ihtiyacımız var ve hizmet alımı şeklinde temin etmeyi düşünüyoruz.” dedi.
Kızılırmak Rekreasyon alanı projesine de değinen Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Dünyanın hemen hemen her yerinde özellikle ırmaklar önemli rekreasyon alanlarına dönüştürülmekte ve halkın hizmetine sunulmaktadır. Cumhuriyet Üniversitesi kampüs alanı içerisinde yaklaşık 2,5 km boyunca uzanan Kızılırmak, üniversitemiz yerleşkesi için önemli bir şans olmasına karşın ne yazık ki bugüne kadar kullanılmamıştır. Bu projeye en kısa zamanda başlayacağız” dedi.
Meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Kocacık, C.Ü.’nün Doğalgaz Boru Hattı, Yerli Otomobil, Madencilik Sektörü, Zara-Hafik Bölgesi’nde Jips (Alçı Taşı) Sahaları, gibi birçok proje hakkında da geniş bilgi verdi
 

14

Aralık

2013

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B