Haberler

  • 13 Aralık 2013

LÖSEV VE LÖSEMİ ANALİZİ ADLI PANEL DÜZENLENDİ

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.)’nde “LÖSEV ve Lösemi Analizi” adlı panel düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Dekan Yardımısı Doç. Dr. Aşkın Akpulat, Ankara LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Can Öney, Pediatrik Hematoloji Uzmanı Barbaros Şahin Karagün, lösemi hastalığını yenen Sevcan Bozkurt, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Panelde bir sunum yapan Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Matematik Öğretmenliği 5.sınıf öğrencisi Sadık Ahmet Ilgar, yaklaşık 450 öğrenci üzerinde Lösemi Hastalığı hakkında anket yaptıklarını belirterek, “Anket sonuçlarında gördük ki öğrencilerin büyük kısmının Lösemi hakkında çok fazla bilgisi yok. Bu panelin düzenlenme amacı daha geniş kitlelere Lösemi hakkında bilgi vermekti. Umuyorum bu hastalıkla ilgili daha geniş kitlelere ulaşır ve bir farkındalık yaratırız” dedi.

Pediatrik Hematoloji Uzmanı Karagün ise lösemi hastalığının daha çok 1 ila 4 yaş arasında olduğunu dile getirerek “Bu hastalığın tedavisi uzun sürüyor. Löseminin en belirgin özellikleri lenf bezlerinde şişme, ağızda yaralar, burunda kanama, bacaklarda yerli yersiz morluklar ve ateş löseminin belirtilerinden olabilir.” şeklinde konuştu.

LÖSEV Halkla İlişikiler Sorumlusu Can Öney, Lösemi Hastalarına yönelik sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeye ve bunları uygulamaya koyduklarını ifade ederek, “Lösemili çocuklarımız için Lösemili Çocuklar Hastanesi, Lösemili Çocuklar Köyü ve eğitimlerini devam ettirebilmeleri için okullar, atölyeler, sosyal tesisler kurduk. Hepimizin bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor. Herkes çocuklarımıza destek için gönüllü üye olabilir” diyerek gönüllü üyelik konusunda bilgi verdi.

Dekan Yardımısı Doç. Dr. Aşkın Akpulat, Ankara LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Can Öney ve panelin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür belgesi takdim etti.

 

13

Aralık

2013

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B