• 07 Mayıs 2010

Bakan Yıldırım Zara’da Orta Anadolu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun Temelini Attı.

Üniversitemiz  tarafından  kendisine  verilen  Fahri  Bilim  Doktora  töreninin  ardından  kara yolu ile Zara  ilçesine  geçen  Ulaştırma Bakanı Sayın  Binali  Yıldırım  ve  beraberindekiler, burada  Üniversitemiz  Zara  Orta  Anadolu  Uygulamalı  Bilimler  Yüksekokulu'nun  temel  atma  törenine  katıldı. Temel  atma  töreninde  konuşma  yapan  Üniversitemiz  Rektörü  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş, Sivaslılar  olarak  el  ele verildiğinde  sıkıntıların  aşılacağını  belirterek, açılacak  Yüksekokullar  hakkında  bilgiler  verdi. Yüksekokulların  yapılması  ile  birlikte, öğrenci  sayısının  artacağını, Zara  ilçesinin  hareketlenerek  nüfusunun  büyüyeceğini  ifade  eden  Rektör  Dömetaş, eğitimli  bir  toplumun ülkemiz  açısından  önemli  olduğunu  vurguladı. Dökmetaş, başta  Zara  Sanayici  ve  İş  Adamları  Derneği   yönetimini  ve  Zaralıları kutlayarak  Bakan  Binali  Yıldırım’a  destek  ve  katılımlarından  dolayı  teşekkür  etti.  Törende  Konuşan  Vali  Kolat  ise, Zara  İlçesine Yapılan  4  yıllık  Yüksekokulun  önemine  değinerek  iş adamlarına  desteklerinden  dolayı  teşekkür  etti.  Bakan  Yıldırım,  Zara  İlçesinde dört   yıllık  yüksek  okul  kurulmasının  Üniversitemiz  senatosundan  çıktığını  belirterek, karar  çıkmadan  yüksek  okul  binasının  temelini atan  Zaralıları  kutladı. Bakan  Yıldırım  ayrıca, Kredi  ve  Yurtlar  Kurumu’nun  Zara’da  2010  yılında  500  kapasiteli  yurt  yapımına başlayacağının  müjdesini  verdi. Konuşmaların  ardından  Ulaştırma   Bakanlığı  Müsteşarı  Sayın  Habip  Soluk’a, Bakan  Binali  Yıldırım ve Üniversitemiz  Rektörü  Prof. Dr.İlyas  Dökmetaş  tarafından  hizmetlerinden  dolayı  plaket  takdim  ettiler.  Daha  sonra  Bakan  Yıldırım, Vali Ali  Kolat, Sivas  Milletvekilleri, Ulaştırma  Bakanlığı  Müsteşarı  Sayın  Habip  Soluk, Beldiye  Başkanı  Doğan  Ürgüp, Üniversitemiz  Rektörü Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş, Zara  protokolü  ile   birlikte  yüksek  okul  binasının  temeli  atıldı.

Mayıs

2010