Haberler

  • 12 Aralık 2013

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE YENİ BİR ADIM

(İPA) Elektronik Bilişim Teknolojisi Enerji ve Savunma San. Dış Ticaret Limited Şirketi ile Üniversitemiz arasında savunma sanayine yönelik bir toplantı düzenlendi.

Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Şehir ve Sanayi İşbirliği İle İlgili Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Cumhuriyet Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ali Ertaş, İPA Firması Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Çal ile öğretim üyeleri katıldı.

İPA Firması Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Çal, İPA hakkında bilgi vererek Cumhuriyet Üniversitesi bizlere “HUSKY VISOR 2500 HMDDS Mayın Arama Tarama Cihazına Algoritma, Kütüphane Yazılım” konusunda bilimsel destek sağlayacağını ifade etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın destek ve girişimleri sonucu Sivas ve Cumhuriyet Üniversitesi'nde Savunma Sanayi ile Aselsan ile yapılan başarılı ortak çalışmalar sonucu Sivas'ı tercih ettiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çal, "Cumhuriyet Üniversitesi köklü bir üniversite. Çok önemli, başarılı akademisyenler var. Bizde İPA olarak başarılı bilim adamlarımızla çalışmak istiyoruz" dedi.

Başkan Yardımcısı Fatih Çal Sivas sanayisi başta olmak üzere Üniversitemiz ile ortak çalışma içerisine girmeyi planladıklarını ve bu konuda destek beklediklerini söyledi.

Dünya genelinde Savunma Sanayi konusunda 13 ülke ile çalıştıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Çal, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde yaptıkları araç ve gereçler ile projeler hakkında bilgi verdi.

HUSKY VISOR 2500 HMDDS Mayın Arama Tarama Cihazı hakkında geniş bilgi veren Çal, aracın 62. cm'ye kadar tarama yaptığını ifade ederek cihazın Cumhuriyet Tekneokent veya Nanoteknoloji Merkezi ile ortak çalışılarak geliştirilebileceğini sözlerine ekledi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çal, "11 şirketimiz var. Şirketlerin biriside Savunma Sanayi üzerine kurulu. Türkiye'de herkesin yapmadığı çalışmalar konusunda işler yapıyoruz. Sivas'ta yatırım yapmayı düşünüyoruz. Ar-Ge çalışması yaparak Cumhuriyet Üniversitesi’nde, konusunda uzman kişilerle bir araya gelerek bu konu üzerinde çalışma yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çal ve beraberindekilere teşekkür ederek "Beyin gücü, bilgi, sermaye ve bilgiyi birleştiren bir komisyon kurarak bir çalışma yapalım. En kısa zamanda neler yapabiliriz bunları konuşmak gerekir. Bizler nasıl bir katkı sağlayacağız, nasıl bir çalışma yapacağız bu kurulla bunları belirlememiz gerekir. Bu talep edilen cihaz için Üniversitemizde bir çalışma yapılması ve en kısa zamanda vakit kaybetmeden araştırmaya başlanılması gerekiyor. Emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

12

Aralık

2013

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B