Haberler

  • 08 Aralık 2013

REKTÖR PROF.DR. KOCACIK İMRANLI, ZARA VE HAFİK M.Y.O'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ilçelerde bulunan Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarındaki ziyaretlerine devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ile birlikte İmranlı Meslek Yüksekokulu, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokullarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 
İlk olarak İmranlı Meslek Yüksekokulu’na geçen Rektör Prof. Dr. Kocacık ve ekibi, burada incelemelerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Kocacık, İmranlı M.Y.O hakkında Yüksekokul Sekreteri Yunus Yüksek’den bilgi aldı.
 
Daha sonra Zara Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na geçen Rektör Prof. Dr. Kocacık ve yönetimini yüksekokul girişinde Zara Kaymakamı Yakup Güney, Zara Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy, Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Baktır, Zara Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Lütfü Sül ve Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlkay Noyan Yalman karşıladı.
 
Ziyarette, Zara Kaymakamı Yakup Güney, Zara Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Lütfü Sül, Rektör Prof. Dr. Kocacık’a Zara ilçesinde yapılan çalışmalar ile ilçede bulunan M.Y.O ve Y.O’un genel durumu hakkında bilgi verdi. 
 
Rektör Prof. Dr. Kocacık ve beraberindekiler Hüseyin Kaplan Konferans Salonu’na geçerek burada öğrencilerin ve öğretim elemanlarının talep ve isteklerini dinledi.
Rektör Prof. Dr. Kocacık burada yaptığı konuşmasında “Çok şükür okulumuz dört dörtlük oldu. Böyle her şeyin tam olduğunu görünce insan mutlu oluyor, emekler boşa gitmemiş. Binada emeği geçen başta Zara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ZASİAD) yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Devletimiz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı her şeyimizi tamamlıyor. Ama böyle katkılarda daha çok mutlu ediyor. Devletin daha güçlü olmasını sağlıyor. Hizmetlerin biri bitiyor biri başlıyor. Bizden önceki arkadaşlar hizmetlerini yapmışlar bizlerde sürdüreceğiz, bizden sonraki arkadaşlarda hizmeti devam ettireceklerdir. Müdürümüz okulumuzun eksiklikleri var dedi biz o amaçla buradayız. Neler yapabiliriz, hem bugünü hem de geleceği planlamak istiyoruz. Hangi programları açabiliriz, öğrenci sayımızı nasıl arttırabiliriz, eğitim/öğretim kalitemizi nasıl arttırabiliriz bunlar için geziyoruz” şeklinde konuştu.
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ise Zara’da 900’e yaklaşan öğrenci sayısının olduğunu ifade ederek, “Biz iki okulu bir arada düşünüyoruz. Biz diğer okulları da geziyoruz. Zara, imkânları açısından en iyi yerlerden birisi. Arkadaşlarımızın barınma sorunu oldu. Bu sorunu belediye başkanımız üstlendi. Ufak derecede eksiklikler var onları da biz tamamlayacağız. Ama kısa süre içinde yurdunuz yapılıyor. Okullarımız içinde imkânları en iyi olan okulumuz burası olacak. Burası Sivas’a yakın bir yer, Sivas’taki birikimi öğrenci kulüpleri sayesinde rahat taşıyabilirsiniz. Bu konuda bizler sizlere ulaşım desteği verebiliriz. Merkezdeki imkânlardan daha fazla Zara’mızı yararlandırmış oluruz” ifadelerine yer verdi.
 
Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sül ise okulun bu yıl 3’ncü senesinin olduğunu vurgulayarak “Tabi bizim bazı eksikliklerimiz var, bunları gidermeye çalışıyoruz. Bizler hizmet için buradayız öğrencilerimizin kaliteli eğitim almalarını sağlamak için buradayız. Ben, Sayın Rektörümüz ve Rektör yardımcılarımıza teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yalman ise 
“Biz burada iki okuluz. Bu gerçekten çok güzel bir zenginlik. Cumhuriyet Üniversitesi’ni burası gerçekten çok güzel temsil ediyor. Ben buraya bir kampüs girişinin olmasını temenni ediyorum. Böylece iki yıllık, dört yıllık söylemlerini ortadan kaldırmış oluruz diye düşünüyorum. Fiziki ortamın tek çatı altında toplanmasını diliyorum. Ortak kampüs adı altında bir isim verilerek kampüs yerleşkesi havasına bürünmesi gerçekten bizi mutlu edecektir. Böylelikle her iki okulumuzun birlikte daha güzel hareket edeceğine inanıyorum. Okullarımızın arka bölümüne spor kompleksi de yapmayı planlıyoruz ben desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık, Kaymakam Güney ve Belediye Başkanı Gürsoy salonda bulunan öğrencilerin talep ve isteklerini dinledi. Rektör Prof. Dr. Kocacık da öğrencilerin sorularını cevaplandırarak ihtiyaçların giderilmesi konusunda sonuna kadar destek vereceklerini belirtti.
 
Zara Ahmet Çuhadaroğlu M.Y.O’nu da gezen Rektör Prof. Dr. Kocacık ve beraberindekiler burada da Müdür Yrd. Doç. Dr. Yalman’dan bilgi aldı ve öğrencilerle sohbet etti.
 
Rektör Prof. Dr. Kocacık ve beraberindekiler daha sonra iki okulun kantin, kütüphane, laboratuvar ve sınıflarını gezerek eksiklikleri yerinde inceledi.
Mevcut olan ve yeni yapılan Zara Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Yurtları’nı da gezen Rektör Prof. Dr. Kocacık ve beraberindekiler yurtta kalan öğrencilerle bir süre sohbet etti.
 
Zara Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Kızılırmak çevre düzenlemesini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Kocacık Zara Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy’dan bilgi aldı. Daha sonra Zara Belediyesi tarafından verilen öğle yemeğinde ilçe heyeti ile bir araya geldi.
 
Rektör Prof. Dr. Kocacık’ın son durağı Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu oldu. Rektör Prof. Dr. Kocacık ve beraberindekiler ilk olarak yeni binasına taşınan Hafik Belediyesi’ne geçerek Başkan Zeki Aydın ile Hafik’te yapılan çalışmalar başta olmak üzere, öğrenci toplu taşımacılığı sorunu hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu’na geçen Rektör Prof. Dr. Kocacık ve yönetimi Müdür Prof. Dr. Mehmet Baktır’la görüşerek M.Y.O. hakkında görüş alışverişinde bulundu.
 
Sınıfta öğrencilerle ve okul yönetimi ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Kocacık 
“Hafik sık sık ziyaret ettiğimiz bir yer. Sizlerle konuşarak problemler varsa yerinde tespit edelim, çözüme yardımcı olalım, sizleri daha fazla nasıl rahat ettirebiliriz onun çözmeye çalışalım diye sizlerle bir aradayız” şeklinde konuştu ve öğrencilerin istek ve sorunlarını dinledi.
 

08

Aralık

2013

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B