• 03 Aralık 2013

REKTÖRÜMÜZÜN, DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, mesajında engelli vatandaşlar için en büyük hizmetin, engelleri kaldırmaya yönelik çalışmaları hızlandırarak eğitim, sağlık, kültür, sanat, spor gibi pek çok alanda engellilere yönelik düzenlemelerle mümkün olacağını dile getirerek, “Biz, Cumhuriyet Üniversitesi olarak okullarımızda engelli rampa ve asansörleri gibi onların hayatlarını kolaylaştırıcı uygulamalar yapıyoruz. Bunları tüm okul ve binalarımızda yapmaya da devam edeceğiz. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu, engelli bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek, sağlık ve sosyal statülerini geliştirmek için hepimize görevler düştüğünü unutmamamız gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm engellerin kalkmasını temenni ediyor, tüm engelli kardeşlerimize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.

Aralık