• 28 Kasım 2013

"ÖĞRETMENLİK HİKÂYEDİR" ADLI KONFERANS DÜZENLENDİ

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Eğitim Fakültesi tarafından “Öğretmenler Günü” etkinliği kapsamında "Konferans ve Film Gösterimi, Öğretmenlik Hikâyedir" adlı konferans düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

C.Ü Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tayyar Uğurlu konferansta, öğretmenlik mesleğinin öneminden bahsederek, "Daha nitelikli yaşamlar sağlayan ve sağlatan bir şeydir disiplin. Olumlu davranışları hayatımıza kazandırmak içindir disiplin. Resimlerdeki anlatılan şeyler öğretmenin çeşme başında elindeki diş fırçasıyla öğrencilere dişini nasıl fırçalayacağını göstermektir disiplin. Aynadır öğrenciye ve böyle yaparak öğrencilere doğru davranması gerektiğini sağlayabiliriz" şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Uğurlu konferansta, öğretmenlik mesleği, öğretmenlik disiplini ve öğrencilik hayatını anlatan film izletti.

Kasım