Haberler

  • 25 Kasım 2013

SİVAS GÜNLERİ’NDE ÜNİVERSİTEMİZE YOĞUN İLGİ

Sivas Platformu tarafından bu yıl 4. düzenlenen “Geleneksel Sivas Günleri”nde, Cumhuriyet Üniversitesi’ne ait stand yoğun ilgi gördü.
İstanbul Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve açılışını Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Vali Zübeyir Kemelek, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Sancaktepe Belediye Başkanı ve Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Teknik Direktörü Roberto Carlos’un yaptığı 4. Sivas Günleri’nde Cumhuriyet Üniversitesi standını onbinlerce kişi ziyaret etti.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sivaslı bürokratlar, il protokolü ve çok sayıda Sivaslı’nın ziyaret ettiği Cumhuriyet Üniversitesi standında resim ve el sanatları sergisi, ebru yapımı, ağız ve diş kontrolü ile şeker ve tansiyon ölçümü yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu tarafından karşılanan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş öğrencilerle ebru yaptı. Ardından öğrenciler tarafından Bakan Yılmaz’a Âşık Veysel resmi ile ebru hediye edildi.

"SİVAS VE KÜLTÜR" KONULU PANEL DÜZENLENDİ
4. Sivas Günleri etkinliği kapsamında düzenlenen "Sivas ve Kültür" konulu panelin oturum başkanlığını Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık yaptı.
İstanbul Feshane’de gerçekleştirilen panelde; CÜSAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya, Sivas’ta Âşıklık Geleneği; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Kentleşme ve Kültür; Araştırmacı Yazar Ahmet Özdemir ise Sivas’ın Marka Değeri Olan İsimler (Muzaffer Sarısözen, Eflatun Cem Güney, Vehbi Cem Aşkun) adlı bildirilerini sundu.

25

Kasım

2013

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B