• 25 Kasım 2013

REKTÖR YARDIMCIMIZ PROF. DR. YILMAZ, BİR ARADA YAŞAMA KÜLTÜRÜ KONFERANSINA KATILDI

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, 4. Sivas Günleri etkinliği kapsamında düzenlenen "Bir Arada Yaşama Kültürü" adlı konferansa katıldı. Feshane’de gerçekleştirilen ve oturum başkanlığını Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’un yaptığı konferansta C.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Edebiyatçı yazar Beşir Ayvazoğlu, Yazar Yrd. Doç. Dr. Ahmet Turan Alkan, İstanbul Kartal Cem Vakfı Şube Başkanı İsmail Saçlı birlikte yaşama konusunda toplumda yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinde bulunarak bildirilerini sundu. Sosyal Bütünleşmenin Temel Sorunları ve Bazı Çözüm Önerileri konulu bildiriyi sunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, bir arada yaşama konusunda ırkçılık, mezhepçilik, cemaatçilik, siyasal ayrımcılık konusunda örnek alınması gereken bazı ülkelerden örnekler vererek, “Bir arada yaşamak için toplumsal empatiyi geliştirerek ayrımcılığı ortadan kaldırmamız gerekir. Toplumda ayrımcılıkla ilgili yasaların kaldırılması gerekir” dedi. Konferans sonunda Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve diğer konuşmacılara plaket takdim etti.

Kasım