Haberler

  • 23 Kasım 2013

REKTÖRÜMÜZ, 4. SİVAS GÜNLERİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İstanbul'da düzenlenen 4'üncü Sivas Günleri etkinliğine katıldı.
Sivas Platformu tarafından İstanbul Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "4'üncü Sivas Günleri"nin açılışına Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Vali Zübeyir Kemelek, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz, Sancaktepe Belediye Başkanı ve Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Teknik Direktörü Roberto Carlos, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavun çok sayıda milletvekili ve İstanbul ilçe belediye başkanları katıldı.
Açılış töreninde konuşan Bakan Egemen Bağış, "Yiğidolar farkı fark ettiriyorlar" diyerek, "Sivas bir kültür şehridir. Gerçekten Sivas'ın, İstanbul üzerinde ayrı bir hakkı ve hukuku var. İstanbul'daki Sivaslı kardeşlerimizin bu şehri bir dünya başkenti olmasına, dünyanın en görkemli şehirlerinden biri olan İstanbul'un gelişip güzelleşmesinde çok büyük emekleri var. Biz burada farklı bir medeniyetin temsilcileriyle birlikteyiz. Sivas Türkiye için örmek bir şehirdir. Sivas, farklılıkların zenginlik olarak görülmesi; onları bir beraber, iri, diri güçlü olmasının neler yaratabileceğini gösteren bir şehirdir. Sivas bugün Türkiye'nin içinden geçtiği bu önemli bir barış ve çözüm sürecinde, demokratikleşme sürecinde ilham kaynağımızdır. Çünkü asırlarca Sivas'ta Alevi'siyle, Sünni'siyle, Türk'üyle, Kürt'üyle ama Türkiye sevdasıyla neler başarılabileceğini gördük. Bu yüzden Sivas bir medeniyet şehridir." ifadelerini kullandı.
Aşık Veysel'in dizeleriyle AB sürecini ele alan Bakan Bağış, "Aşık Veysel'in 'uzun ince bir yoldayım' sözünü her gün anımsıyoruz. Avrupa Birliği sürecinde anımsıyoruz. Gerçekten Avrupa Birliği süreci de bizim için AB süreci de bizim için uzun ince bir yol. Meşakkatli, yorucu, stresli bir yol. Ama Türkiye'nin demokratikleşmesi, zenginleşmesi, şeffaflaşması için iç barışı ve huzurunun sağlanması için de elzem bir yol. O yüzden biz AB sürecinde Sivas'ı hemen hemen her gün anıyoruz" şeklinde konuştu.
Sancaktepe Belediye Başkanı ve Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem, 2012 yılındaki Sivas Günleri'nde 500 bin ziyaretçi ağırladıklarını belirterek, "Bu yıl bu rakamın 1 milyon olmasını bekliyoruz. Sivas'ımız Anadolu'nun omurgasıdır. Sivas kültürü Anadolu'nun kökleridir, derinliktedir. Selçuklu'dan Osmanlı'ya Cumhuriyet'ten günümüze kadar Sivas Sivas olalı tüm Sivaslılar olarak ülke birliği için varız. Ülkenin kaderinde ortak payda olmuşuz. Sivaslı hemşehrilerimiz yine İstanbul'un varlığına, şehirleşmesine, İstanbul'daki toplumsal barış ve huzurun sağlanması noktasında yine kader birliği yapmışız" dedi.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, Sivas'ın bir kültür mozaiği olduğunu belirterek, "Sivas Anadolu'nun ortasında Müslüman Türk kültürünü en iyi temsil eden şehirlerimizden bir tanesidir. Sivas Alevi'si, Sünni'siyle birlikte Türk milletinin birliğini beraberliğini ortaya koyan çok güzel bir şehirdir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Bağış ve beraberindekiler açılış kurdelesini kesti.
Açılışın ardından Bakan Bağış, ve beraberindekiler stantları ziyaret ederek ikram edilen Sivas'ın yöresel yiyeceklerinin tadına baktı.

 

23

Kasım

2013

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B