• 22 Kasım 2013

'MOBBİNG NEDİR NE DEĞİLDİR'' ADLI KONFERANS DÜZENLENDİ

Marmara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Tınaz, Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Kültür Merkezi'nde “Mobbing Nedir Ne Değildir?” adlı konferans verdi.

Konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Okay Bulut, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Pınar Tınaz Mobbing'in multidisipliner bir konu olduğunu vurgulayarak " Her bilim insanı bunu kendi bakış açısından çalışmalı. Bir olgudur Mobbing" dedi.

Prof. Dr. Tınaz "Mobing, hedef seçilmiş insana üstlerin, astların ve eşit düzeydeki çalışanlar tarafından veya tamamen kurumun stratejisi olarak sistematik ve sinsice yöneltilen tehdit, suçlama, aşağılama, yok sayma, alay etme gibi her türlü kötü davranış ve tutumun sergilendiği bir süreçtir. Burada hedef kişinin özgüvenine ve özsaygısına yönelik sürekli ve acımasız bir saldırı söz konusudur. Dolayısıyla süreç, düşmanca ve ahlak dışı ve en başta söylediğim gibi Hukuk'a aykırıdır" şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Bulut konuşmacı Prof. Dr. Tınaz'a günün anısına plaket takdim etti.

Kasım