• 06 Mayıs 2010

"Altın Madenciliğinde Son Gelişmeler"

Üniversitemiz  Mühendislik  Fakültesi  Maden  Mühendisliği  Bölümü  Maden  Kulübü tarafından  "Altın  Madenciliğinde  Son Gelişmeler" adlı  konferans  düzenlendi. TÜPRAG  Metal  madencilik  Şirketi  Maden  Mühendisi  Nejat  Utkucu  tarafından  Kültür  Merkezinde  verilen konferansa, Rektör  Yardımcımız  Prof. Dr. Meftuni  Yekeler, Mühendislik  Fakültesi  Dekanı  Prof.Dr. Ahmet  Gökçe, Öğretim  Üyeleri  ve öğrenciler  katıldı. Maden  arama  teknikleri  hakkında  bilgiler  veren  Utkucu, Maden  Ararken  çevreye  karşı duyarlı  olmak  gerektiğini belirtti. Çevrenin  gürültü  ve  toz  etkilenmemesi  için  titiz  çalışmak  gerektiğini  vurgulayan  Mühendis  Utkucu, Madencilikte  yeniden kullanılabilecek  malzemeler  hakkında da bilgiler  verdi. Kullanılan  ve  işi  biten  alanların  yeniden  kullanıma  kazandırıldığının  ve  çevreye gerekli  duyarlılığın  gösterildiğini  belirtti. Konferansın  ardından, Rektör  Yardımcımız  Prof. Dr. Meftuni  Yekeler  tarafından  Maden Mühendisi Nejat  Utkucu’ya  plaket  takdim  edildi.

Mayıs

2010