Haberler

  • 18 Kasım 2013

ÖLÜMÜNÜN 50. YILINDA MUZAFFER SARISÖZEN SEMPOZYUMU BAŞLADI

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla “Ölümünün 50. Yılında Muzaffer Sarısözen Sempozyumu” Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Sempozyum öncesinde TRT Ses Sanatçısı Kubilay Dökmetaş katkılarıyla Muzeffer Sarısözen'e ait  "Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Sempozyuma Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş, Kültür Müdürü Kadir Pürlü, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ile çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumda konuşan Vali Kemelek, önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Muzaffer Sarısözen'in lise 2. sınıf öğrencisiyken gönüllü olarak Çanakkale'ye gidişindeki sevdası neyse, onu burada bu kültür çalışmalarına sokan sevda aynı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Belediye Başkanı Ürgüp konuşmasında Sarısözen'in bir halk bilimci ve derlemeci olduğuna dikkat çekerek "O bir büyük bir usta ve musiki camianın üstadıydı. Aramızdan ayrılışından tam 50 yıl sonra bugün adına bir sempozyum düzenlenen ender bir şahsiyettir Muzaffer Sarısözen. Bu gök kubbede hoş bir seda bıraktı. Hemen hergün radyolarımızda televizyonlarımızda eserleri ile yaşamaktadır. Böyle üstün değerlere sahip olmamız büyük bir onurdur" dedi.

Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs değişen dünyada kültürlerarası diyaloglara ve birbirleriyle olan üstünlük yarışına dikkat çekerek "Popüler kültürün hayatımızı hızla kuşattığı, gelişen teknolojilerin insanlığımızı değiştirdiği bu günlerde köklerimize ulaşmak, bu köklerden uzanan büyük dalları merhum Sarısözen gibi büyük insanları anmak anlamak ve anlatmak kültür savaşında çok önemli bir yer tutmaktadır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Kocacık ise Sivas'ın önemli değerlerini kültür adamlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmanın önemli olduğuna dikkat çekerek "Dilerim sempozyum amacına ulaşır ve daha sonraki yıllarda büyüyerek devam eder. Üniversitemizde de bazı planladığımız etkinlikler var. Onlarla birlikte bu kültür adamının hak ettiği değeri, yıllardır türkülerini dinlediğimiz adını duymaktan mutlu olduğumuz bu değeri yaşatmaya da vesile oluruz. Bu vesile ile sempozyuma emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş ve Kültür Müdürü Kadir Pürlü de sempozyum hakkındaki görüşlerini ifade ederek sempozyumun başarılı geçmesini temenni ettiler.

Konuşmaların ardından Oturum Başkanlığını Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Toparlı'nın yaptığı sempozyumda Muzaffer Sarısözen'in oğlu Memil Sarısözen, Avukat Haluk Çağdaş, ve Sarısözen'in öğrencilerinden Hamit Çine, Sarısözen ile ilgili sunumlarını yaptılar.

18

Kasım

2013

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B