• 05 Mayıs 2010

“Dezenfeksiyon Uygulamalarına Genel Bakış”

Sivas  Numune  Hastanesi, Üniversitemiz  Tıp  Fakültesi  Dekanlığı  ve  ECOLAB  firması  tarafından  üniversitemizde "Sterilizasyon  ve Dezenfeksiyon" adlı  bir  konferans  düzenlendi. konferansa, Numune  Hastanesi  Başhekimi  Op.Dr. İsmayil  Yılmaz, Tıp  Fakültesi   Dekanımız  Prof. Dr. Mehmet  Şencan, Sivas  ve  Üniversitemizde  görev  yapan  Hekimler, Hemşireler, sağlık  çalışanları  ve  çok  sayıda  davetli  katıldı. Konferans’ta  konuşan  Tıp  Fakültesi Dekanı  Prof.Dr. Mehmet  Şencan, emeği  geçenlere  teşekkür ederek, programın  verimli  geçmesi  temennisinde  bulundu. Üniversitemiz  Tıp  Fakültesi  Dekanlığı  Mikrobiyoloji  ABD  Başkanı  Prof.Dr.Ömer  Poyraz’ın  Oturum  Başkanlığını  yönettiği  programda,DTH  Dezenfeksiyon  Sterilizasyon  Temizlik  Hizmetleri  Bilim  Kurulu  Başkanı  Yrd.Doç. Dr.M.Hakan  Aydoğan  tarafından  “Hastane  Ortamında  Sık  Karşılanan  Mikroorganizmalar  ve  Dezenfekte  Seçimi“  konusunda  bilgiler  verdi. Konferans, Sivas  Devlet  Hastanesi  Mikrobiyoloji  Uzmanı  Dr. Mürşit  Hasbek, “Hijyenin  Önemi”  konusunda, ABD  Hastanesi  Merkezi  Sterilizasyon  Sorumlusu  Hemşire  Aliye  Parlak,“  Aletlerin  Kullanımın  Yeniden  Hazırlanması  konusunda, Üniversitemiz  Tıp Fakültesi  Dekanlığı  Mikrobiyoloji  ABD  Başkanı  Prof. Dr. Ömer  Poyraz  ise, “Dezenfeksiyon  Uygulamalarında  Sıklıkla  Yapılan  Hatalar” konularında  bilgiler  verdiler. Konferansın  ardından  Numune Hastanesi Başhekimi Op.Dr. İsmayil  Yılmaz  tarafından  konferans’ta  emeği geçenlere  plaket  takdim edildi.

Mayıs

2010