Haberler

  • 15 Kasım 2013

REKTÖR PROF. DR. KOCACIK İL ÖZEL İDARESİ'NİN KONUĞU OLDU

 

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Özel İdaresi Kasım Ayı Toplantısı'na konuk olarak Cumhuriyet Üniversitesi 2013/2014 yılları yatırım programları, projeler, çalışmalar ve faaliyetleri sunum eşliğinde meclis üyelerine aktardı.

Meclis Salonu'nda yapılan programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Meclis Başkanı Sedat Özata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ile meclis üyeleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Kocacık sunumunda merak edilen tüm soruları  cevaplandırırken, Cumhuriyet Üniversitesi'ne son zamanlarda yapılan  çalışma ve faaliyetlerden meclis üyelerinin memnun olmaları dikkatlerden kaçmadı.

Rektör Prof. Dr. Kocacık Cumhuriyet Üniversitesi genel durumu, akademik, idari ve personel sayısı, öğrenci sayısı ve artışı, ilçelerde bulunan meslek ve yüksek okullar olmak üzere genel bir bilgi verdi.

Sektörler bazında yatırım örneklerinden bahseden Rektör Prof. Dr. Kocacık, 4 sektörde toplam 9 proje ve dağılımlarından bahsetti.

Rektör Prof. Dr. Kocacık  "Göreve geldiğimiz günden itibaren Üniversitemize bir strateji planı uygulamayı uygun gördük. Ankara Üniversitesi’nden 35-40 kişilik bir ekiple yaklaşık bir yıldır strateji planımızı hazırladık. Bir kurumun yol haritası ve  planı olmadan, fazla bir şey gerçekleştiremez. Atacağınız her adım ve projeniz o adıma göre olacak. Yaklaşık 5 yıllık planımız önümüzde hazır" dedi.

Öğrenci sayısının artışına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Kocacık toplam sayının 45.600’e çıktığına dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Kocacık “ Türkiye’de tercih edilen altıncı üniversite olduk. Personel sayımız arttı. 716 sadece profesör, doçent ve yardımcı doçent,  1655 tanede tüm akademik kadromuz var. Öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, idare personelle birlikte 3200 civarında personelimiz var. Bir ilçe gibi olduk. İnşallah daha da gelişeceğiz ama gelişirken de, sorunlarda paralelinde artıyor. Beslenme, barınma, ulaşım - bina, hepsi peşinden geliyor. İşlerimizi daha da geliştirmek adına merkez kuruluşları gerekiyordu. Toplam 21 tane merkez kuruldu. Bu merkezlerin her biri bizlerin işlerini hızlandıracak ve geliştirecek merkezlerdir” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin 5 adet ameliyathanelerin modernizasyonunun sağlandığını ifade ederek bu yerlerin  şu anda hastalara en iyi şekilde hizmet verildiğini ifade etti.

2011-2012 yıllarında Sağlık Bakanlığı’ndan hiçbir ödeneğin verilmediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Geçen yıl bizzat arkadaşlarımızla birlikte kalkınma bakanlığına gidip, ihtiyaçlarımızı anlattık. Ve bize ayrılan bütçe ile hastanemizdeki ihtiyaçlarımızı giderdik. Gidermeye de devam ediyoruz. 2014 yılında 4 tane sektör planı aldık. Onlardan 8 adet projemiz yer alıyor. 2014 yılında ki projeler bizim planladıklarımızdan çok daha azı. Eğitim ve İletişim Fakültesi öğrencilerinin merkezi yemekhaneye mesafesi çok uzak. Biz oraya bir yemekhane inşaatı başlattık. Bu arada sorunu çözmek için öğrencilere kendi kantinlerinde Sağlık Kültür Spor Dairemizce yemekleri veriliyor” dedi.

Sağlık sektöründe yapılan yenikliklere değinen Rektör Prof. Dr. Kocacık  “Yanık Merkezi’ni açtık. Gastroenteroloji ile ilgili yeni bir birim açtık. Gerçekten bölgede çok önemli bir yere sahip. Yakın zamanda tüp bebek merkezi, yeni hastane yapımı, kornea bankasının kurulması, kadın doğum çocuk hastanesi, fiziksel rehabilitasyon merkezimizin sağlık turizmine açılması, Onkoloji Hastanesi'ne ek bina yapılması gibi işler var. Hastanemiz maalesef miladını dolduruyor. Geleceği planlamanız lazım.  Bunun içinde biz, iki tane girişimde bulunduk. İki projemiz var, eğer anlaşmalar olursa hastaneyi taşıyacağız. Hastanemizi böylelikle yurt olarak kullanmayı planlıyoruz. Bir aksilik olmazsa hem yurt sorununu gidereceğiz hemde yeni hastane, böyle bir projemiz var. Onkoloji Hastanemiz için bir proje hazırladık. Kalkınma Bakanlığı’na sunduk. Ek bina yaparak geliştirmeyi düşünüyoruz ama sadece bina yaparak olmuyor, içini doldurmak gerekiyor. İki tane önemli cihaz var,  çok pahalı. Bu cihazların yaklaşık fiyatı 5 milyon dolar. İnşallah bu çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” Şeklinde konuştu.

Üniversitelerin sadece eğitim, araştırma ve uygulama yapmadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Bu bizim  temel kanuni görevimiz ama, Üniversiteler artık bulunduğu şehrin ve bölgenin kalkınmasına da öncülük etmeli anlayışını benimsiyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren de bununla ilgili projeler geliştiriyoruz. Bu projeler çerçevesinde öncelikle Kızılırmak’ın değerlendirilmesini planladık.  Bununla ilgili projeler hazırladık, Biliyorsunuz şehirlerden geçen ırmaklar ve nehirler  marka haline gelebiliyor. "Eskişehir Porsuk Çayı" bunlardan biri. Bizde Kızılırmak neden olmasın dedik.  Bununla ilgili proje hazırladık Valiliğimize, Belediyemize ve ilgililere projemizi sunduk. Geri dönüş alamadık ama, biz başımızın çaresine bakalım istedik. 2.5 kilometre Kızılırmak’ın yanında bir  alan, orasını doldurmaya başladık. İmkânlar ölçüsünde yapmaya çalışacağız. Ama biz istedik ki her iki  tarafını yapalım. İnşallah Valiliğimiz, Belediyemiz ve İl Özel İdaremiz bunlara destek olursa güzelliklere vesile oluruz” dedi.

Ulaşımla ilgili konulara değinen Rektör Prof. Dr. Kocacık 45.000 öğrenciyi taşımanın kolay olmadığını söyleyerek, Raybüs projesini ilgililere sunduklarını ifade ederek destek beklediklerini belirtti.

Şehir sanayi işbirliğine değinen Rektör Prof. Dr. Kocacık “Bununla ilgili güzel çalışmalarımız var. En başta "Teknoloji Transfer Ofisi" var. 20 tane büromuz dolu. Yeni bir tane daha yapıyoruz. İş adamlarımızla Üniversitedekileri buluşturuyoruz. Yapılan araştırma ve çalışmaları bilimsel sonuçlarını kullanılabilinmesi için  çalışmalarımız var. Şehrin gelişmesine ve değişmesine öncülük yapmaya çalışıyoruz. Bu bir ekip işidir. Kurumlararası işbirliğinin sonucudur. Ben Valilikten, Belediyeye kadar, il müdürlüklerinden, şahıslara kadar katkısı ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Sayın bakanımız ve vekillerimiz her derdimize koşuyor. Buna müteşekkirim. Burada bulunmakta bizim için mutluluk verici ” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Üniversitesi'nde açılan ve temelleri atılan binalardan da bahseden Rektör Prof. Dr. Kocacık Kaplıca Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Merkezi Sağlık Turizmine açılması, Hafif Raylı Sistem veya Metrobüs  çalışmaları, Sivas'tan geçecek olan doğalgaz boru hattı projeleri, yerli otomobil fabrikasının Sivas’ta kurulmasıyla ilgili atılımlar, madencilik sektörü, Zara-Hafik Bölgesi’nde Jips  Alçı Taşı) Sahaları, iklime dayanıklı buğday, Sivas-Kayseri sürdürülebilir kırsal kalkınma projesi, Sivas Koyun keçi yetiştiricileri birliği ile yapılan protokol ile ilgili bilgiler, genel hedefler ile izlenecek yol  haritası, proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 Rektör Prof. Dr. Kocacık ardından meclis üyelerinin sorularını cevapladı.

15

Kasım

2013

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B