Etkinlik, haber ve duyuru paylaşımlarınız için;
Mesai saatleri içerisinde: kimer@cumhuriyet.edu.tr
Mesai dışı ve acil durumlarda: 0554 664 80 58 (WhatsApp Hattı)

Haberler

  • 18 Ekim 2026

Bilim Kafe’de Yoksulluk Tüm Boyutlarıyla Ele Alındı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ve Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAUM) iş birliğiyle düzenlenen Bilim Kafe etkinliğinde, yoksulluğun farklı boyutları ve çözüm yolları değerlendirildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gençlik Merkezi Vakıf Kafe’de gerçekleştirilen programa, Rektör Danışmanı Do. Dr. Nevzat Balıkçıoğlu, Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Arslan ve muhtarların yanı sıra akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Etkinlikte, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdulkadir Yüksel ile Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAUM) Müdürü Öğr. Gör. İlknur Kübra Yalçındağ konuşmacı olarak yer aldı.

Yoksulluğun yalnızca ekonomik yetersizliklerden ibaret olmadığı, sosyal ve toplumsal etkileriyle birlikte ele alınması gerektiğinin vurgulandığı programda, yoksulluğun nedenleri ve bireyler ile toplum üzerindeki sonuçları tartışıldı. Ayrıca yoksulluğun kader olmadığı; toplumsal dayanışma, etkili sosyal politikalar ve ortak çabalarla mücadele edilebilecek bir sorun olduğu üzerinde duruldu.

Bilimsel bilgiyi toplumla buluşturan etkinlik, yoksulluk konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasına ve konuya ilişkin farklı bakış açılarının paylaşılmasına imkân sağladı.

18

Ekim

2026

Haberler