30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
Tren Garı önünden başlayan yürüyüşe Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendi, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Coşar, Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayati Öztürk, il protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Türk bayrakları eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş boyunca marşlar seslendirilirken, 30 Ağustos’un gurur ve coşkusu Sivas sokaklarına yansıdı.
Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanan yürüyüşün ardından İstiklal Marşı okunarak 30 Ağustos’un anlam ve önemi bir kez daha vurgulandı. Kutlamalar, havai fişek gösterisiyle sona erdi.
Ağustos
2026