• 26 Nisan 2010

“Türkiye’nin Nasıl Bir Anayasaya İhtiyacı Var”

Üniversitemiz  İktisadi  İdari  Bilimler Fakültesi  Genç Akademi Kulübü  tarafından “Türkiye’nin  Nasıl  Bir  Anayasaya  İhtiyacı  Var” konulu  konferans  düzenlendi. Hacettepe  Üniversitesi  İktisadi ve İdari  Bilimler  Fakültesi  Öğretim  Üyesi  Prof. Dr. Mustafa  Erdoğan 'ın  Kültür  Merkezinde  verdiği  konferansa,  Başsavcı  İsmail Alkan,  Adli  Yargı  Ad. Kom. Başkanı, Hazar Turan Alim, Bölge  İdare  Mahkemesi  Başkanı, Muhittin  Işıka, Üniversitemiz  Rektörü  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş, İdare  Mahkemesi  Başkanı, Recep  Y. Korkmaz, Baro Başkanı Avukat  Ünal Yılmaz,  Rektör  Yardımcılarımız  Prof. Dr. Meftuni   Yekeler, Prof. Dr. Ömer  Cevit, Fakülte  Dekanları, Öğretim  Üyeleri ve  öğrenciler  katıldı. Fakülteye  bağlı  Kulüplerin çalışmaları  hakkında bilgiler  veren  İktisadi  İdari  Bilimler  Fakültesi  Dekanı  Prof. Dr. Ahmet  Uzun,öğrencilerin  yapılacak  faaliyetlere  duyarlı  olmalarını  belirterek, emeği  geçenlere  teşekkür  etti. Türkiye’deki  mevcut  Anayasa  hakkında  bilgiler  veren Erdoğan, Anayasaların  normlarla  nelerin  yaratılacağının değil, normların  kendilerinin  nasıl  yapılacağını  belirlemek  durumunda  olduklarını ifade etti. Anayasaların  nötr  olmaları  gerektiğini  ifade  eden  Prof.Dr. Mustafa  Erdoğan, Başta  Devlet  olmak  üzere hiçbir  organizasyonun  buyurucu  hükümlerle  işleyemeyeceğinin altını çizdi. Yargı konusuna da değinen Erdoğan, Yargının  bağımsızlığının  teknik bir  mesele  olduğunu ifade  ederek, kurumsal düzenlemelerle   nispeten  sağlanabileceğini ve garanti  edilebileceğini  vurguladı. Erdoğan, tarafsızlık  meselesinin  zor olduğunu, Türkiye’de  daha fazla  ihmal edilen  bir  konu  olduğunu belirtti.