• 28 Aralık 2012

GAZETECİ - YAZAR ÖZKESE, SURİYE VE ARAP BAHARINI ANLATTI

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sosyal Etkinlikler Kulübü tarafından  "Suriye ve Arap Baharı” konulu konferans düzenlendi.

Merkezi Amfi'de düzenlenen konferansta, Suriye'deki çatışmaların ortasında kalarak tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Gazeteci Yazar Adem Özköse tutuklu kaldığı dönemi ve gözlemlerini aktardı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Bozkuş, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı konferansta Gazeteci-Yazar Özköse, Filistin, Tunus, Suriye gibi ülkelerdeki iç karışıklıkların nedenlerini, yaşanan gelişmeleri ve tutuklu kaldığı iki aylık süreyi enine boyuna anlattı.

Gazeteci Yazar Özköse, bölgede neler olup bittiğini, savaşın tam ortasında kalarak takip ettiğini belirterek, Suriye halkının neler yaşadığını dile getirdi.

Özköse, Suriye'de çıkan iç karışıklıkların nedenlerini de öğrencilerle paylaşarak Suriye'de çocuklar başta olmak üzere insanların daha fazla özgürlük istediklerini söyledi.

Programın ardından Dekan Prof. Dr. Bozkuş, konuşmacı Özköse'yi tebrik ederek teşekkür etti.

Aralık