• 21 Nisan 2010

Sivaslı Ünlü Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler, Üniversitemizde Konferans Verdi.

Sivaslı   ünlü   Araştırmacı   Yazar   Yavuz   Bülent   Bakiler,  Üniversitemizde   "Üsküp'ten   Türkistan'a   Türk   Dünyası"   adlı   konferans  verdi.  Konferansa,  Belediye   Başkanı   Doğan  Ürgüp,  Üniversitemiz    Rektörü   Prof. Dr.  İlyas   Dökmetaş,   Rektör   Yardımcılarımız   Prof. Dr.  Meftuni   Yekeler,  Prof. Dr.  Ömer   Cevit, Fakülte   Dekanları,  Öğretim   üyeleri   ve   öğrenciler   katıldı.  Tıp   Fakültesi   Açık   Düşünce  Topluluğunun   organizesiyle   Üniversitemiz   Kültür   Merkezinde   gerçekleşen   programda   konuşan   “Açık   Düşünce   Topluluğu”  Başkanı  Fahri   Martlı,  Topluluk   çalışmaları   ve   faaliyetleri   hakkında   bilgiler   verdi.  Açık   Düşünce   Topluluğu   Danışmanı   Prof. Dr. Fahrettin  Göze   ise,   Yavuz   Bülent   Bakiler’den   övgü   ile   söz   ederek,  Bakiler’in   Türkçenin   ressamı   olduğunu   ifade  etti. Üniversitemizde   olmaktan   dolayı    mutlu   olduğunu    ifade   eden   Yavuz   Bülent   Bakiler,  Üniversitemizin   kuruluş   aşamasında   yapmış   olduğu   hizmetlerin, anılarını   paylaştı.  Türk   Dünyası  hakkında   bilgiler   veren   Yavuz    Bülent   Bakiler   ayrıca,  Türkiye’ye  hizmet   etmeyi   çok   iyi   bilmek   gerektiğini   belirtti. Türkçemizi   ve   Tarihimizi   iyi   bilmemiz   gerektiğini   ifade   eden   Bakiler,  ölmekle, çağırmakla   memlekete   hizmet    etmenin   mümkün   olmadığını,  omuz   omuza   bir   araya   gelerek,  Ülkeye   iyi   ve   önemli   işler  yapmanın   gerekli   olduğunu   vurguladı.  Türkiye   dışında  yaşayan   Türk   soydaşlarımıza,  sahip   çıkılması  gerektiğini  belirten   ünlü  şair   Yavuz   Bülent   Bakiler,  soydaşlarımıza   kayıtsız   kalmamamız   gerektiğinin   altını  çizdi.  Programda   kendi   yazdığı   şiirlerden  okuyan   Bakiler,  izlemeye   gelen   davetliler   tarafından   uzun   süre  alkışlandı.  Konferans   sonunda   Topluluk   danışmanı   Prof. Dr.  Fahrettin   Göze   tarafından   Bakiler’e   çeşitli  hediyeler  verildi.  Rektör  Yardımcımız   Prof. Dr. Ömer  Cevit   ise, Sivaslı   Şair   Yavuz   Bülent  Bakiler’e   günün   anısına  plaket  takdim   etti.