Haberler

  • 27 Aralık 2012

PROF. DR. YILMAZ, TÜBİTAK ÖDÜLÜNÜ CUMHURBAŞKANIMIZDAN ALDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle, 2012 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü verildi. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Birhan Yılmaz’da ödülünü Cumhurbaşkanı Gül’ün elinden aldı.
TÜBİTAK’ın tanıtım filmi ile başlayan törende, ödül alan Prof. Dr. Z. Özlem Keskin Özkaya, Prof. Dr. Hasan Tayfun Özçelik, Prof. Dr. Şakir Ziya Öniş sırasıyla birer konuşma yaptı. Daha sonra da ödül alan bilim insanlarının duygu ve düşüncelerini içeren film gösterimi gerçekleşti.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Gül bir konuşma yaptı.
 
“BİLİM VE TEKNOLOJİ İLE YENİ BULUŞLAR, DÜNYANIN MERKEZİNİ DEĞİŞTİRİYOR”
Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında, insanlık tarihinin bir anlamda bilim teknoloji ve yeniliklerin tarihi olduğu, çağların ve dönemlerin açılıp kapanmasına bilim ve teknolojideki ilerlemelerin damgasını vurduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, dünyanın en büyük ekonomik alanı ve en çok üretim merkezi olan Çin, Hindistan gibi ülkelerin eski cazibesini kaybedip, onların yerine önce İngiltere’nin sonra ABD’nin merkez olması, belki şimdi tekrar Asya’ya doğru dönüşün gerisindeki esas motivasyonun bilim teknoloji ile yeni buluşların olduğunu ifade etti.
 
“ÖNCELİKLERİNİ BİLİME AYIRAN MİLLETLER HEP BAŞARILI OLMUŞTUR”
Milletlerin yükselişlerinin de, geri kalmalarının da altındaki en önemli faktörün bilim ve teknoloji alanındaki başarı ve başarısızlıklarının olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, önceliklerini bu alana ayıran milletlerin hep başarılı olduklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül başarılı insanların, üstün nitelikli insanların uygun ortamlarda bir araya getirilmesini hangi toplum, hangi millet organize ettiyse, bilim ve teknolojideki atılımı gerçekleştirdiğini bildirdi.
 
TÜRKİYE’NİN BİLİM VE TEKNOLOJİYE VERDİĞİ ÖNEM
Bilim ve teknoloji alanını, herhangi bir icra alanı, faaliyet alanın çok ötesinde milletlerin geleceği olarak görülmesi, kaynaklar ile önceliklerin de buna göre belirlenmesi gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Bugün memnuniyetle görüyorum ki Türkiye’de hepimiz bunun farkına varmış vaziyetteyiz. Bütün kamu kurumları, özel sektör, üniversiteler, bütün bilim ve teknoloji ile ilgili kurumlar herkes bu heyecanı taşıyor. Yasal değişikliklerle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK bütün bu faaliyetlerin adeta amiral gemisi haline getirilmiş ve bu işin koordinasyonunu üstlenmiş vaziyettedir. Türkiye’nin bu ivmeyi yakaladığı içeride ve dışarıda açıkça görülmektedir. Bunu muhakkak devam ettirmemiz gerekir. Her yerden kısabiliriz ama bilim, teknoloji ve eğitim alanından asla kısmamamız ve daima bu desteği vermemiz gerekir” dedi.
Bilim insanlarını ve bilim yuvalarını sahiplenmenin ve onların bütün meselelerine ilgi göstermenin, onların çalışma ortamlarının kolaylaştırmanın bu alandaki başarıların temel faktörü olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bilim insanlarını ve bilim yuvalarını kısır tartışmaların dışında tutmak gerektiğini de vurguladı.
Cumhurbaşkanı Gül, ödül alan bilim insanlarını ve katkılarından dolayı da üniversiteler başta olmak üzere TÜBİTAK ve ilgili bakanlık ve kurumları tebrik etti. Törende TÜBİTAK Teşvik Ödülüne layık görülen Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Birhan Yılmaz’da ödülünü Cumhurbaşkanı Gül’ün elinden alırken, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ta programa katıldı.

27

Aralık

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B