Haberler

  • 26 Aralık 2012

PROF. DR. ONARAL, ÜNİVERSİTEMİZDE KONFERANS VERDİ

Drexel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Onaral, Cumhuriyet Üniversitesi’nde çeşitli temaslarda bulunarak iki konferans verdi

Nuri Demirağ’ın torunu olan Prof. Dr. Banu Onaral, Sabah Merkezi Amfi’de "Girişimci Teknoloji Aktarımı ve Sağlıkta Yenilikçi Bir Platform" öğleden sonra ise "Nuri Demirağ'ın Sivil Havacılık Sanayisi Uzgörüsü" adlı konferansları düzenledi.

Konferansların öncesinde Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı ziyaret eden Prof. Dr. Onaral,  yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Cumhuriyet Üniversitesi’nde olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Onaral, dedesi Nuri Demirağ'ın hayatından kesitler anlatarak, onun gibi bir insanın torunu olmaktan duyduğu gururu dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise Prof. Dr. Onaral'ı üniversitelerinde görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Girişim ve Yönetişim Kulübü tarafından Merkezi Amfi'de düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Semih Ayan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İşlevsel Beyin İzleme, kızıl ötesi ışığa dayalı beyin işlev izleme yöntemi, fizyolojik ilkelerden bahseden Prof. Dr. Onaral, "Sinir hücrelerinin çalışması için gerekli olan oksijen hücrelere, kandaki hemoglobinle ulaşır. Beynin çalışmasıyla oksijene talep ve dolayısıyla temiz kan arzı artar. Kandaki oksijene bağlı hemoglobin molekül sayısının artmasına dolayısıyla gönderilen kızıl ötesi ışığın daha çok emilmesine neden olur” dedi.

 ÖĞRENCİLERE DEDESİNİ ANLATTI

Prof. Dr. Onaral Merkezi Amfi gerçekleştirilen "Nuri Demirağ'ın Sivil Havacılık Sanayisi Uzgörüsü" adlı ikinci konferansında ise dedesi Nuri Demirağ'ın Türkiye'ye kazandırdığı eserlerden söz ederek, ilk uçak Vecihi Hür Kuş hakkında bilgi verdi. Yeni nesil öğrencilerin her birinin bir Nuri Demirağ olduğunu ifade eden Prof. Dr. Onaral, öğrencilere girişimci olmalarının yanı sıra Nuri Demirağ'ı okumalarını tavsiye etti.

Program sonunda Rektör Danışmanı Prof. Dr Semih Ayan, Prof.Dr. Banu Onaral'a günün anısına plaket takdim etti.

26

Aralık

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B