Haberler

  • 26 Aralık 2012

SİVAS KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMA DERNEĞİ'NDEN, REKTÖRÜMÜZE ZİYARET

      Sivas Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Kesti ve yönetimi, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı ziyaret etti.

      Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Ali Kesti Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırmaları Merkezi (CÜSAM)’nin kurulmasından büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bu merkezde Sivas’ın kültür, sanat ve tarihinin bilimsel olarak araştırılarak Sivas kamuoyuna sunulacak olması övgüye değer bir girişimdir. Sivas şehri ile Cumhuriyet Üniversitesi arasında ciddi bir köprü oluşturacak olan bu girişimde Sivas halkından da isimlerin yer alması son derece sevindirici bir yaklaşımdır. Sivas çok derin bir kültüre sahiptir. Bu kültürü Cumhuriyet Üniversitesi ile beraber işlemek ve daha fazla kaynak edinmek için dernek olarak her türlü desteğe hazırız. Sivas’a yönelik olarak gerçekleştirilen önemli bir girişim olan CÜSAM çalışmalarının şehrimize çok önemli katkılar sağlayacağına olan inancımız tamdır. Sayın rektörümüzü bu güzel çabasından dolayı kutlarız” dedi.
     
      Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise Dernek Başkanı ve yöneticilerine teşekkür ederek, “Sivas kültürü çok zengin. Bu kültürün gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Bizde Cumhuriyet Üniversitesi olarak böyle bir merkezin eksikliğini tespit ederek merkezini kurduk” şeklinde konuştu.
Ziyarette Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk da hazır bulundu.
 

26

Aralık

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B