Haberler

  • 18 Aralık 2012

ÖĞRENCİLERİMİZ, SİVAS’IN GELİŞİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

       Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri, İstanbul'da düzenlenen AB-Türkiye Boğaziçi Gençlik Konferansı'na katılarak, Sivas’ın gelişmesine katkı sağlayacak çalışmaları inceleyip karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
       Moderatörlüğünü Fatih Türkmenoğlu'nun yaptığı konferansa, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, Avrupa Parlamentosu Üyesi Emine Bozkurt, İngiliz yayın kuruluşu BBC, CNN Türk gibi medya temsilcileri ve üniversiteleri temsilen araştırma görevlileri ile yerli ve yabancı öğrenci grupları katıldı.
         Konferansa katılan Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri, Türk ve Avrupa Birliği'ni temsilen gelen katılımcılarla ortak değerleri, kültürel kimlikleri ve Avrupalılık fikrini tartıştı.

“CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE TOPLUMSAL GELİŞMEYİ HEDEFLİYOR”
         Konferansın kendileri için oldukça yararlı olduğunu dile getiren Cumhuriyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Arzı Yeliz Bilgen, üniversite olarak Sivas'ın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşması ve kentin gelişimi için proje ürettiklerine dikkat çekerek; "Üniversitemiz, Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ın destekleriyle sürdürülebilir kalkınma için Sivas'ın potansiyelini harekete geçirecek projeler üretmek üzere harekete geçti. Çalışmalarımızın kentimize yararlı olabilmesi için iyi örnek olarak nitelendirilen başarılı projeleri incelemeye ihtiyacımız var. Benzer projeler nasıl başarılı oldu? Sorunlarını nasıl çözdüler? Sorularına yanıt bulabileceğimiz yerlerin başında da Avrupa Birliği geliyor. Amacımız, Sivas'ın kültürel, coğrafi ve jeopolitik gücünü kullanarak, sürdürülebilir kalkınma ve toplumsal gelişmede örnek gösterilen bir kent haline getirebilmek. Bugün Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan karayolu Sivas'tan geçecek. Diğer yandan hızlı tren projesiyle Ankara, Sivas'la komşu olacak. 2023 stratejilerinde, turizm, lojistik, ticaret gibi önemli konuların hepsinde Sivas'ın önemi özellikle vurgulanıyor. Bu konuda yapılacak çalışmalarda, üniversite olarak sanayi ve ticaret sektörleri, yerel yönetimler gibi yerel dinamiklerle ve çevre illerle işbirliğini geliştirmek, yenilik (inovasyon) yapmak zorundayız. Toplantıda tartışılan bilgi akışını hedefleyen ağ oluşturulması ve AB-Türkiye ilişkileri konusunda diyalog temaları kentimizin gelişmesi açısından bizlere önemli tecrübeler kazandırdı" dedi.

SİVAS YENİDEN BİR DÜNYA KENTİ OLABİLİR
             Konferansta, AB'nin 8 ülkesinden ve Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'dan gelen üniversite öğrencileriyle ağ oluşturulması, karşılıklı anlayışın teşvik edilmesi ve AB-Türkiye ilişkileri konusunda diyaloga girilmesinin hedeflendiğini belirten Bilgen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu kentlerin seçilmesi tesadüf değildir. Yeni bin yılla birlikte uluslararası alanda önemli değişimler yaşandığını ve bu süreçte dünyada ekonomik, kültürel ve ticari alanda yeni merkezler oluşacağını kaydeden Arzı Yeliz Bilgen; "Son iki yüz yıldır, Batı'da New York, Paris, Londra, Doğu'da ise Tokyo, Singapur, Hong Kong gibi yerler dünya kenti olarak anılıyordu. Bugünkü süreçte yeni merkezler, kentler ortaya çıkıyor. Körfez ülkeleri, Hindistan, Çin ve Türkiye bu merkezlerden biri olmak için yarışıyor. Kentimiz Sivas, tarihi, kültürel birikimi ve stratejik özellikleriyle öne çıkarak bu adaylar arasında adı geçiyor. Fakat bu yeterli değil. Bu potansiyeli, nitelikli insan gücü ve yenilikçi bir kent anlayışıyla desteklememiz gerekiyor. Bu noktada üniversitemiz öğrenci ve öğretim görevlileriyle devreye girerek kenti geliştirecek projeler üretmeye hazırlanıyor.”

 

18

Aralık

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B