Haberler

  • 17 Aralık 2012

MEME KANSERİ VAKA TOPLANTISI YAPILDI

 
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Merkezi’nde, Sivas Meme Hastalıkları Derneği’nin (SİMED) katkılarıyla meme kanseri vaka toplantısı yapıldı.
Sivas'ta farklı hastanelerde görev yapan 50’ye yakın uzman doktorun katıldığı toplantıya Rektör Danışmanı Prof. Dr. Semih Ayan, SİMED Başkanı Prof. Dr Şahande Elagöz, öğretim üyeleri ile çok sayıda doktor katıldı.
Programda SİMED Başkanı Prof. Dr Şahande Elagöz'ün konuşmasının ardından vakayla ilgili Prof. Dr. Sema Bulut, Prof Dr Ayhan Koyuncu, Prof Dr Şahende Elagöz, Yrd. Doç. Dr. Nalan Babacan ve Yrd Doç. Dr Zekiye Hasbek vaka hakkında radyoloji, cerrahi, Patoloji, Medikal Onkoloji ve Nükleer Tıp açısından neler yapılması gerektiğini sunularıyla aktardı.
Sunumların ardından uzmanlar, Meme Kanseri’nin kadınlarda en sık görülen kanser olduğu ve erken teşhisle hastalıktan tamamen kurtulabileceğini vurgulayarak, hastalığın multidisipliner bir işbirliği ile tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.
Erken teşhis için tarama mamografisinin 40 yaşından itibaren her yıl çekilmesinin ölümleri azalttığı ifade edilirken, Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde PETCT tetkikinde yapılmaya başlamasıyla meme kanseri tetkik ve tedavisi için her olanağın bulunduğu, şehir dışına bu hastalık için gidişlerin azalmasının mutluluk verici olduğu vurgulandı.    

17

Aralık

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B