Haberler

  • 15 Aralık 2012

ÜNİVERSİTEMİZDE HALK OYUNLARI SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Hakem Gözlemci Semineri Cumhuriyet Üniversitesi'nde düzenlendi.
Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Türkiye Halk Oyunları Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ali Özçelik, federasyon üyeleri ve hakem kurul üyeleri katıldı.
Seminerde konuşan Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Sivas'ın ozanlar şehri ve kültür şehri olduğunu ifade ederek, Türk halk kültürü Sivas'ta çok yaygındır. İlimizde 100’ün üzerinde halk oyunu bulunmaktadır. Seminere katılanlara başarılar dilerim” dedi.
Türkiye Halk Oyunları Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ali Özçelik ise federasyonun çalışmalarından bahsederek seminerlerin ilkinin Muğla'da diğerlerinin de iki merkez olması nedeniyle Diyarbakır ve Sivas'ta yapıldığını söyledi. Hakem Kurulu Başkanı Özçelik Seminere ev sahipliğinden dolayı başta Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık olmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi'ne teşekkür etti.
İl Hakem Gözlemcisi Seminerinde Sivas Türk Halk  Oyunları Federasyonu Sağlık Kurulu Üyesi Ziya Soybayraktar, ilk derste Acil Yaşam Desteği ve Temel İlk Yardım Eğitimi konularda hakemlere bilgi verdi.
Seminerin ardından yemekte bir araya gelen heyet adına İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Demirbağ, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'a katkılarından dolayı plaket takdim etti.

15

Aralık

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B