Haberler

  • 12 Aralık 2012

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NE, PEUGEOT’DAN EĞİTİM DESTEĞİ

Cumhuriyet Üniversitesi ile Peugeot Türkiye Genel Müdürlüğü arasında imzalanan  protokol gereği Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümüne eğitim amaçlı 2 aracın temsili teslim töreni yapıldı.
 
Peugeot İstanbul Samandıra’da bulunan Eğitim Merkezinde düzenlenen törene Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Üniversite-Sanayi İşbirliğinden sorumlu Rektör Danışmanı ve Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ertan Buyruk, Sivas Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil İbrahim Acar, Cumhuriyet Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ali Ertaş, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Can, Peugeot Türkiye Genel Müdürü Marc Bergerettti, Peugeot Kalite ve Bayii Geliştirme Direktörü Alpay Türker, Peugeot İnsan Kaynakları Direktörü Pascale Mourre Tankurt, Eğitim Müdürü İlker Mertoğlu ve Peugeot Sivas Bayii Mehmet Oflaz katıldı.
 
 Peugeot yetkilileri, Cumhuriyet Üniversitesi’nden gelen heyete, merkezi tanıtarak bilgiler verdi.  Törende Cumhuriyet Üniversitesi hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri bünyesinde 16 ayrı alanda mühendisler yetiştirildiğini dile getirerek, “2009 yılında kurulan Teknoloji Fakültemiz üniversitemizin en genç fakültelerindendir. Fakültemizde, Otomotiv, İmalat ve Mekatronik Mühendisliği Bölümleri bulunurken, bunlardan Otomotiv ve İmalat Mühendisliği Bölümlerine 2012-2013 Öğretim Yılında öğrenci alınarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlandı. Güçlü bir laboratuar altyapısı gerektiren Otomotiv Mühendisliği Bölümü, laboratuarlarını bir yandan kendi imkanlarımızla kurmaya çalışırken, diğer yandan otomotiv endüstrisinin ülkemizdeki saygın kuruluşları ile işbirliği arayışı içerisindeyiz. Peugeot Türkiye Genel Müdürlüğü’nün bizlere teslim edeceği 2 eğitim aracı bölümümüze yapılan en anlamlı katkıdır. İşbirliğimizin gelişerek devam etmesi diliyorum” dedi.
 
Rektör Prof. Dr. Kocacık, özellikle öğrencilerin stajı ve son sınıfa geldiklerinde sektördeki fabrikalarda yapacakları işyeri eğitimi konularında ortak protokoller hazırlanarak, otomotiv endüstrisine yetkin mühendisler yetiştirmeyi arzuladıklarını belirterek, “2013 yılı içerisinde uygun bir dönemde Peugeot Türkiye’nin katkıları ile kurulacak laboratuarların açılışını birlikte gerçekleştirmek ve kendilerini Sivas’ta konuk etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Peugeot Türkiye Genel Müdürü Marc Bergeretti ise Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü ve öğretim üyelerini Peugeot Eğitim Merkezinde konuk etmekten mutlu olduklarını ifade ederek, “Peugeot, Fiat ve Karsan ile Türkiye’de ortak üretim yaptığı araç modelleri bulunmaktadır. Öğrencilerimize, bu fabrikalarda staj ve işyeri eğitimi almaları için yardımcı olmak istiyoruz. Ayrıca, Otomotiv Mühendisliği Bölümünün laboratuar altyapısının gelişmesi konusunda elimizdeki olanaklar ölçüsünde destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Konuşmaların ardından Peugeot tarafından Cumhuriyet Üniversitesi’ne verilecek olan 2 eğitim aracı sembolik olarak teslim edildi.

12

Aralık

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B