Haberler

  • 06 Aralık 2012

ÜNİVERSİTEMİZ, İNTERNETTE REKORA KOŞUYOR

              Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Biz De Cumhuriyet Üniversitesi İçin Çaldık” adlı video internette tıklanma rekoru kırıyor. 
              Sivas Türküsü olan ve Mehmet Özbek tarafından Ali Sultan’dan derlenen “Bin Cefa Etsen Üstüme” adlı türkü, Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Teknolojileri Anabilim Dalı’nda Öğretim Elemanı Kürşat Taydaş yönetiminde bölümde eğitim gören 52 öğrenci tarafından çalınan enstrümanlar eşliğinde video klip yapılarak “Biz De Cumhuriyet Üniversitesi İçin Çaldık” başlığıyla sosyal paylaşım sitelerine yüklendi. Kısa sürede en çok izlenen videolar arasına giren ve “Dostum Dostum” olarak da bilinen video klibin çekimini ve kurgusunu Cumhuriyet Meslek Yüksek Okulu Radyo TV Programcılığı Bölümü Öğretim Görevlisi Onur Taydaş ile öğrencileri tarafından hazırlandı. Klipte, Sivas yöresine ait türkü ön plana çıkarken çekimlerin yapıldığı Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünün tanıtımına yönelik öğelerde izleyicilerden tam not aldı.
             Cumhuriyet Üniversitesi’nin tanıtımı açısından yapılan en iyi çalışmalar arasına giren video klibi izleyen Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Teknolojileri Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Kürşat Taydaş’ı makamında ağırlayarak teşekkür belgesi sundu. Üniversitenin ve Sivas’ın tanıtımına yönelik yapılan her türlü çalışmayı önemsediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Tüm akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin yapacağı bu tür çalışmalarda elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Cumhuriyeti Seviyorum mesajı da veren klipte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu tür çalışmaların artmasını temenni ediyorum” dedi.
              Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Teknolojileri Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Kürşat Taydaş ise hazırlanan video klipte emeği geçenler adına teşekkür belgesini aldığını belirterek, “Hazırladığımız klip tüm sosyal medya ve video paylaşım sitelerinde binlerce kez izlendi ve paylaşıldı. Üniversitemizden daha önce mezun olanlar, gurbette yaşayan Sivaslılar bizleri arayarak özlemlerini bu video sayesinde birazda olsa dindirme fırsatı bulduklarını dile getiriyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek. Bu konuda bizlere gerekli ilgiyi ve desteği veren Rektörümüze teşekkür ediyorum” dedi. Teşekkür belgesi takdiminde Rektör Danışmanı Prof. Dr. Semih Ayan'da hazır bulundu.

06

Aralık

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B