Haberler

  • 04 Aralık 2012

REKTÖRÜMÜZ, ENGELLİLER GÜNÜ YEMEĞİNE KATILDI

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivas Engelliler Derneği tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü yemeğine katıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Çok Amaçlı Balo Salonu’nda düzenlenen yemeğe Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Eczacılar Odası Başkanı Uğur Akkuş, Rektör İletişim Danışmanı Yrd. Dr. Ahmet Mazlum, Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Mehmet İmre ve çok sayıda engelli ile yakınları katıldı.

Yemekte konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, engellileri Cumhuriyet Üniversitesi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Üniversite olarak her zaman sizlerin yanındayız” dedi.

Engelli insanlara yönelik en büyük hizmetin, engelleri kaldırmaya yönelik çalışmaların hızlandırılması ve engellilere yönelik düzenlemelerle mümkün olacağını dile getiren Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Biz Üniversite olarak birimlerimizde engellilere yönelik engelli rampa ve asansörleri gibi onların hayatlarını kolaylaştırıcı uygulamalar yapıyoruz. Bazı binalarımızda bulunan eksikliklerimizi de tespit ederek bunları en kısa sürede gidereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm engellerin kalkmasını temenni ediyor, tüm engelli kardeşlerimize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Mehmet İmre ise yaptığı konuşmada engellilerin yılın bir gününde hatırlanmaması gerektiğini dile getirerek, “Bizlere bu konuda sürekli destek olan Rektörümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Kocacık yemeğin ardından geçirdiği trafik kazası sonrasında yatağa mahkûm olan ve Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Afgan göçmeni 12 yaşındaki İmran Muhammedi’yi ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Kocacık, İmran Muhammedi’in sağlık durumu hakkında Pediatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilara İçağasıoğlu ile görüşerek bilgi aldı ve tedavisinin daha hızlı yapılması için ilgililere gerekli talimatları verdi. Hastanın yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek,  küçük İmran’ın en kısa sürede sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.

04

Aralık

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B