Haberler

  • 30 Kasım 2012

ÜNİVERSİTEMİZDE, CÜCELOĞLU’NA YOĞUN İLGİ

“Doğan Cüceloğlu Gençlerle” seminerlerinin üçüncüsü Cumhuriyet Üniversitesi’nde düzenlendi.

AGT sponsorluğunda 8 şehir ve 8 üniversitede düzenlenen “Doğan Cüceloğlu Gençlerle” adlı seminerler dizisi kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’nün daveti ile üniversiteye gelen Doğan Cüceloğlu, Polat Doğru ile birlikte gençlerle; “Kendin olmak, Farkındalık, Cesaret ve Özgürlük” kavramları üzerine konuştu.

Doğan Cüceloğlu, program öncesi Rektör Prof. Dr. Kocacık’ı makamında ziyaret ederek Cumhuriyet Üniversitesi hakkında bilgi aldı. İkili daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’ndeki programa geçti.

Programa, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Vali Zübeyir Kemelek’in eşi Zehra Kemelek, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Semih Ayan, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazlum, Yrd. Doç. Dr. Ercan Şahbudak,  fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Kocacık’ın yaptığı seminerde Doğan Cüceloğlu, hayatından bazı kesitleri esprili bir dille anlatarak, öğrencilere hayatları boyunca karşılaşabilecekleri konular ve sorunlar hakkında önemli mesajlar verdi.

Cüceloğlu “Arkadaşlar farkında olmadığımız bir çerçeve var kafamızda ve bu çerçeveyi içinde büyüdüğümüz aileden, yöreden, eğitimden, iklimden, kültürden, etkileşim içinde kültürden alıyoruz. Emin olun her şey ama farkında olup olmadığımız her şey anlamını ve heyecanını bundan alıyor. Bakın ben kimim, mesleğimin anlamı ne, meslektaşlarımın anlamı ne, evlilik ne demek, aile olmak ne demek, komşularımın anlamı, ailem, kendim, ülkem ne demek? Ne yapmam lazım. Geçmişimin anlamı ne? Geleceğimin anlamı ne? Hepsinin anlamı içerisinde bulunuyor. Sizlerle paylaşmak istediğim en temel kavramlardan birisi bu. Acaba sizin hayatınızdaki büyük resminiz ne. Büyük resimde ne var. Çünkü, hayatınızda anlamlı ve anlamsız olan her şey ama her şey, aslında o büyük resimde anlamını ve heyecanını buluyor ya da bulmuyor. Ben niye buradayım, neden burada sizinle konuşmak benim için çok önemli? Çünkü bir resim içerisindeyiz, yani resimdaşız” şeklinde konuştu.

Program sonunda Rektör Prof. Dr. Kocacık, Doğan Cüceloğlu ve Polat Doğru’ya günün anısına plaket takdim etti.

Cüceloğlu daha sonra öğrencilerin kitaplarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

fotoğraflar için tıklayınız

https://plus.google.com/photos/117863656274281011026/albums/5816640069010768385?authkey=CNSBh6i4lonlggE

30

Kasım

2012

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B